Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 10 септември 2015 г.

Мое писмо до директора на Езикова гимназия в Пловдив



В живота си никога досега не съм преживявал по-обидно и толкова брутално безчовечно отношение, такова грубо незачитане на правата ми на личност и преподавател! Срамота!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

4 коментара:

Анонимен каза...

Служите си с нагъл и просташки тон, а после очаквате да ви уважават. Няма го майстора.

Ангел Грънчаров каза...

Кое именно в изказа ми, другарко, възприехте именно като "нагло" и "просташко"? Бихте ли се опитала да поясните, да аргументирате преценката си. Имате твърде оригинална представа за тия неща, поздравявам Ви! :-)

Анонимен каза...

Тонът в писмото ви е неуважителен. Естествено, че при това положение няма как да получите уважение. Каквото повикало, такова се обадило.

Ангел Грънчаров каза...

Няма никаква неуваажителност. Директорът на ЕГ не ми е господар. Аз не съм му слуга. Слугинският и подлизурският манталитет ми е изцяло чужд. На Вас явно не е по тази причина така възприемате писмото ми. Вие лично знаете ли що е това достойнство?