Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 2 февруари 2016 г.

Съвременна Русия, правоприемница на СССР, има огромен исторически и нравствен дълг към България и българите



На мен ми се струва, че е крайно време България по официален път да поиска от Русия (като наследник и правоприемник на СССР) най-малкото да ни се извини за това, че без причина е нарушила държавния суверенитет на 5 септември 1944 г., нападнала е страната ни с въоръжените си сили, окупирала я е, организирала е чрез своята пета колона незаконен комунистически държавен преврат, сложила е начело на страната комунистически главорези (всичко в ония дни у нас е ставало под диктовката на националния предател Г.Димитров, упълномощен от Сталин да ръководи комунистическите изстъпления в страната ни), които са започнали невиждан терор, избили са държавния, военния, духовния и културния елит на България, в ония страшни и кървави дни и нощи са били избити 30 хиляди човека, организират също така жестока комунистическа диктатура, организират васален просъветски комунистически режим, изцяло подчинен на Москва, който именно тероризира страната ни цели 45 години.


Организират и натрапват на страната ни комунистически терористичен режим, който нанася страшни поражения върху народната душа, съсипва вековен устоял живот, изстъпленията на този антинароден режим са неописуеми. Ето за тия всичките неща Русия, правоприемницата на СССР, трябва най-малкото да ни се извини - ако иска отношенията ни да бъдат поставени на чиста нравствена основа. Руснаците ни дължат тези извинения, най-нормално е не ние да молим да ни се извинят, а те сами да се сетят за това, ако сегашните руски ръководители имаха поне капчица морал, ако наистина бяха православни християни, за каквито се представят, но не, те ето вече толкова години сами не се сещат да ни се извинят, по тази причина държавното ръководство на България следва да им напомни в подходящ момент и по подобаващия достоен начин за този руски морален дълг към страната и към нацията ни.


Ние, гражданите пък, следва да направим нужното да принудим официалните власти на страната да си свършат работата и да направят това, за което историята ни зове. Толкова. Мисля, че казах достатъчно. Интересно ми е защо нито една партия не се е сетила за този важен момент в нашия живот, а всички се правят на разсеяни; както и да е, ето, аз им припомням за този нравствен момент, без който нещата в отношенията ни с Русия не могат да бъдат поставени на чиста основа, защото истината за руските, за съветските злодеяния спрямо страната и нацията ни не е казана и не е призната от самите руснаци. Докато в отношенията ни господства ужасната изцяло аморална лъжа, че руснаците ни били, видите ли, повторно "освободили" през 1944 г., докато тази лъжа стои изписана на безбройните комунистически паметници, дотогава отношенията ни с русия не могат да бъдат поставени на чиста нравствена основа.


Между другото самите руснаци следва, с оглед почитането на истината и на морала, да поставят въпроса за демонтирането на тия паметници, които са идеологически знак на комунистическата диктатура и тяхното място е в музея, а не като действащи идеологически символи, стоящи на публични места; отровата, излъчвана от тези символи, вечно ще трови отношенията ни с Русия, ако бяха християни, руснаците отдавна сами да бяха разбрали тия неща и да бяха направили нужното въпросните аномалии да бяха вече отстранени.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

5 коментара:

Анонимен каза...

Всъщност каква ирония на съдбата – царска Русия така или иначе, макар че, разбира се, не това е било намерението й, дава на България национална независимост през 1878, а впоследствие България все пак успява в немалка степен да се еманципира от своята „освободителка“. След това обаче се стига до Първата световна война, а нейно следствие е Октомврийската революция, която довежда на власт болшевиките в Русия. Втората световна война пък е следствие от несправедливия мир след Първата световна война, а в резултат на това вече болшевишка Русия влиза ПОВТОРНО в България и сега вече установява комунистически режим. Тук се вижда и голямата разлика между царска Русия с всичките и отрицателни страни: руският царизъм през 1878 не си поставя за задача да наложи на всяка цена някакъв своя строй, т.е. царизъм на България и също така макар че съпротивата на Русия е голяма, България в крайна сметка постига някаква квази-независимост от Русия. Съвсем друго е след 1944, когато Москва налага своя строй на България и не й дава вече никакви шансове да излезе от съветската орбита. Така се различават 1878 и 1944.

Интересен въпрос е как Финландия успява след 1945 да избегне директна съветска окупация, след като тя, за разлика от България, дори участва с войски на страната на Хитлер срещу СССР. Тя наистина е „финландизирана“, т.е. изпада в почти пълна зависимост от Съветския съюз, но все пак са й спестени ужасите на окупацията и установяването на комунистически режим.

Ангел Грънчаров каза...

Никаква разлика, таваришч, няма между руския и съветския империализъм. Не е нужно да шикалкавите. Националната си независимост от Русия в 19-тия век дължим на борбите на един велик син на България, Стефан Стамболов, без който нашата страна щеше неминуемо да стане Задунайская губерния на Руската империя. Благодарение на един друг син на България след 1989 г. България беше извадена от руската орбита и намери своето достойно място сред свободолюбивите европейски народи. Кому дължим този исторически поврат оставям на всеки сам да се сети - и да признае истината.

Анонимен каза...

Има приемственост, но има и разлика, другарю Грънчаров, царска Русия, при всичките и недостатъци, не е комунистическият СССР, репресиите в царска Русия не могат да се сравняват с тези в болшевишкия Съветски съюз, и царска Русия не си е поставяла задачата да прави световна революция и да налага самодържавен царизъм на света. Александър и Николай на са Ленин и Сталин. Също както има разлика между Царство България и НРБ, между (Стефан Стамболов и Константин Стоилов) и (Георги Димитров и Вълко Червенков). Не се знае какво точно щеше да стане в света и на Балканите БЕЗ Октомврийската революция.

Русия впрочем не е била единствената експанзионистична страна на света, колониалните империи на Португалия, Испания, Франция, Англия, Холандия, Белгия, Германия и т.н. не са паднали от небето, но те не засягат България, така че българите не се интересуват от тях.

Ангел Грънчаров каза...

Не съм ти "другар", таваришч кагебисткий комуноид, другар ще викаш на себеподобните си. И не е нужно да се напъваш толкова в шикалкавенето - с оглед да оправдаеш путинизма, който се представя за наследник, видите ли, на имперска Русия, а не на имперския СССР, макар че те са абсолютно едно и също нещо. Путин, вождът ви, е кагебист, нищо че се напъва да изглежда като император, наследник на императори. Той е просто руско-съветски кагебистки хулиган, турен от КГБ начело на държавата за да я орезили колкото се може повече. Путин си показа хулиганско-бандитските наклонности в отношението и към Украйна, и към Грузия, и към България. С нищо не е по-добър от руските императори, същите имперски експанзионисти, от които нещастникът Путин се вдъхновява толкова, което показва, че е като тях.

Анонимен каза...

Имам чувството, че не четете и не разбирате или не искате да разберете какво пиша, само и само да излеете някоя тирада срещу Русия и Путин. Няма нужда от емоции, а от хладен анализ. Разликата между Вас и мен е тази, че според Вас СССР и РС са наследници и приемници на Руската Империя, докато аз твърдя, че те са нещо друго И ПО-ЛОШО от Руската Империя. Старата царска Русия слиза завинаги от сцената през 1917, а СССР не е неин приемник, въпреки че формално се намира на приблизително същата територия. СССР всъщност въобще НЕ Е ДЪРЖАВА, а плацдарм и инструмент за световната революция. В комунистическата идеология нациите и националните държави са второстепенни. Комунистите по правило са първо комунисти, а след това китайци, руснаци, германци, французи, българи и т.н.

Вие обаче сте толкова подвластен на традиционното мислене, че не можете да разберете какво казвам. Вие гледате царска Русия, СССР и РФ и си мислите, че те са едно и също, но те не са, също както впрочем Царство България и НРБ са различни неща, нищо че формално имат някои прилики. Точно това впрочем е проблемът на РБ сега – че е наследник на НРБ, а на на Царство България.

Така че Руската Империя и СССР не само не са абсолютно едно и също, а съвсем различни неща. Разбира се, всяко общество рефлектира историята си и СССР, понеже не е възникнал на празно пространство, е наследил много черти на царска Русия, но в абстрактен план той е нещо различно. Ленин и Сталин не са се смятали за наследници на руското самодържавие, аз а вождове на СВЕТОВНИЯ ПРОЛЕТАРИАТ. Никак не е случайно, че Ленин казва, че плюе нас Русия, но е трудно да си представим, че Николай Втори казва, че плюе на Русия.
Всичко това обаче явно е трудно за проумяване от хората, вкл. от Вас като антикомунист, за когото казаното от мен трябва да е азбучна истина. Или смятате, че Георги Димитров или Вълко Червенков са се изживявали като български владетели в традицията на хан Аспарух и Симеон Велики?