Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 22 март 2016 г.

Публикувах следната петиция до властите у нас в защита на нашия сънародник Петър Парпулов от Русия


Спрете съдебния произвол!!!


До г-н Росен Плевнелиев, Президент на Република България
До г-н Бойко Борисов, Министър-председател на Република България
До г-н Даниел Митов - министър на външните работи на България

ПЕТИЦИЯ
от група възмутени български граждани

Уважаеми г-н Президент,
Уважаеми г-н Министър-председател,
Уважаеми г-н Министър,

С удивление наскоро научихме, че етническият българин от Сочи г-н Петър Парпулов (потомък по бащина линия на рода на Иван Маринов Парпулов, известен ни в историята като Орчо войвода) преди две години (!) е бил арестуван и обвинен в "шпионаж" в полза на някаква хипотетична "вражеска чужда сила", т.е. властите в Русия са му издигнали доста честото напоследък обвинение за "държавна измяна"; след скалъпеното обвинение той е осъден на 12 години затвор в колония със строг режим (този човек, наш сънародник е вече на пенсионна възраст). Ние обаче сме удивени и възмутени не толкова от това, а защото българските власти и медии за тия две години спазват пълно мълчание по случая - пълно мълчание, което е обаче толкова изразително и красноречиво, че повече от това не може да бъде! Етнически българин е обвинен от путинското "правосъдие" в "държавна измяна в полза на чужда враждебна сила" - интересно, коя ли може да е тази "чужда враждебна сила"?! В контекста на крайно злобната и мръсна пропагандна война, която днешният режим в Русия води срещу европейска България отговорът на този въпрос се подразбира, той е близо до ума. Да, обаче пароноята на днешните управници на Русия е довела до това, че един най-обикновен човек е принесен в жертва на техните мании - и властите в България в същото време така оглушително мълчат!!! Питаме се - защо толкова старателно мълчат властите (и подопечните им медии) в България когато наш сънародник, етнически българин, е подложен на такъв ужасен съдебен произвол в путинска Русия?

Да, от страх, от слабост, от крещящо малодушие ли мълчите? Вие страхливци ли сте?! Спрете да треперите, много ви молим, срамота е да ви е чак толкова страх!!! Или просто се правите на разсеяни и на ударени - или пък на изоглавени се правите, а?! Този въпрос е към вас, господа управляващи: нима не знаехте за този случай, за който медиите даже в Русия писаха, а у нас обаче никой нищичко още не знае - благодарение на пълната информационна завеса, която е наложена на случая?! Преди години се правиха невероятно гръмки пропагандно-популистки акции (примерно за спасяването на българските медици в Либия), но сега по случая със съдбата на нашия сънародник от Русия Петър Парпулов не просто съвсем нищичко не се прави, но за това дори и не се говори, напротив, личи умишленото намерение българската общественост нищичко да не знае за случилото се! Нима смятате, че в 21 век може да се скрие тази унизителна история, защото наистина е крайно недостойно българските официални лица, призвани да защищават българите по света и българския интерес, така верноподанически да мълчат за да не би, не дай си Боже, с нещичко да счупят хатъра на Русия?!

Като български данъкоплатци си позволяваме да питаме: защо мълчите по толкова екстравагантния случай с репресиите над етническия българин от Русия, господин Президент, господин Премиер, господин външен министър?! А този наш брат и сънародник е обвинен в "шпионаж" и "държавна измяна" най-вероятно в полза на България, той е подложен на терор заради България - и вие продължавате преспокойно да си мълчите! Не ви ли е поне малко неудобно да мълчите, а?!

Настояваме да проучите случая и да предприемете необходимите мерки за въздействие спрямо властите в Русия, позволили си толкова грубия терор над нашия сънародник и брат Петър Парпулов от град Сочи! Българското мълчание по случая, мълчанието на българските официални власти в така сложилата се ситуация не може да бъде възприето другояче освен като съучастие в репресията над нашия сънародник, провеждана от руските власти. Питаме се: вие българските ли интереси сте упълномощени да защищавате - или руските?!

Много ни е интересно каква ще бъде вашата реакция по повод на тази наша петиция - и изобщо по случая със съдебния произвол над г-н Петър Парпулов. Интересно ли е дали властите и медиите у нас ще продължат така дружно да мълчат. Но нима не се досещате, че това мълчание говори много повече отколкото ако бяхте нещичко казали?!

Ние, подписалите тази петиция български граждани, ще направим нужното да защитим своя сънародник. Защото имаме чувството, че очевидно нямаме държава - щом държавните органи така старателно мълчат когато българи страдат или дори са подложени на недопустими репресии, произвол и терор! Но щом тия неща стават в Русия може да ги преглътнем, така ли?! На Русия всичко можем вечно да прощаваме - тази ли философия ви вдъхновява, господа днешни управници на България?

Все пак имаме крехка вяра, че ще изберете малко по-достойно поведение!
Призоваваме ви: направете нужното да спрете съдебния произвол над българина Петър Парпулов!!!

22 март 2016 г.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: