Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 6 април 2016 г.

Хората с празни сърца и пълни стомаси са опората на човеконенавистническите политически режими от рода на съвременния руски национал-комунизъм



Фрагмент от последната статия на В.Новодворская, руската "желязна леди", която се спомина при твърде подозрителни обстоятелства (цялата статия, от която съм взел тук само този фрагмент, ще излезе в новата книжка на списание ИДЕИ, която подготвям за печат тия дни):

Лао Дзъ формулира това, което с горчивина и ирония ще повтори в началото на юни т.г., когато се отбелязваше 25-ата годишнина от разгрома на демонстрациите на китайските студенти за демокрация на площад „Тянанмън” в Пекин, някакъв недоубит и скрил се в нашата телевизия НТВ дисидент. Формулата на китайския философ предава в едно изречение същността на китайския, на немския, на сегашния руски фашизъм. Ето я:

„Необходимо е да направим сърцата на хората пусти, а стомасите им пълни”.

И още:

„Най-доброто правителство е това, за което народът знае само че съществува; много по-лошо е правителството, което хората обичат, а вече съвсем лошо е това, над което те се смеят”.

Забележка от мен, А.Г.: Съвременният руски фашизъм, в терминологията на Новодворская, сиреч, путинизмът, по-справедливо ще е да бъде наричан "национал-комунизъм", по аналогия с наименованието на хитлеровия национал-социализъм. Нека да сме по-коректни, фашизмът е италианско изобретение и той е много по-миролюбив - за разлика от национал-социализма и комунизма, а сега и от национал-комунизма. И още един момент искам да вметна, важен е според мен: излиза, че хората с празни сърца и пълни стомаси са опората на човеконенавистническите политически режими от рода на съвременния руски национал-комунизъм. У нас сме напреднали твърде много по тази линия, хем сърцата са празни на големи човешки маси от хора, хем стомасите им са що-годе пълни. И какво можем да очакваме да се появи на тази основа? Можете да си отговорите сами на този простичък въпрос. Ние социалната база на тиранията вече я имаме, остава да се появи и самата тирания...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

4 коментара:

Анонимен каза...

А съвременните европейски правителства и самият ЕС със своята слабоумна и самоубийствена политика са обект на присмех от страна на хората, което според Новодворская е най-лошият вариант. Колко жалко, че прекрасната идея за европейско единение беше така некадърно изпълнена. И за да няма недоразумения – Русия и Евразия не са по-добра алтернатива, така че положението е безизходно.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч кагебистки пропагандист, да, знаем вече, че ЕС води "слабоумна политика", а Путин - "многоумна" :-) Тази опорна точка вече я знаем, бихте ли се напънал да измислите нещо по-различно? Апропо, също така сляпо следвате Кремълските пропагандни тези относно това, че ЕС "загива", а Америка пък "пропада" :-) Нищо друго - и по-различно - ли не може да измисли мозъчето Ви?

Анонимен каза...

Това, че ЕС загивал, а Америка пропадала, си го измисляте Вие, аз казвам, че ВСИЧКИ и ВСИЧКО загива и пропада.

Ангел Грънчаров каза...

Ясно, Вие проповядвате пълен нихилизъм. Тази ли е най-новата кагебистко-пропагандистка опорна точка?