Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 23 май 2015 г.

Брутният продукт на град Ню Йорк е по-голям от брутния продукт на цяла Русия




Согласно прогнозам муниципалитета Нью-Йорка, ВВП этого крупнейшего города США с учетом пригородов в 2015 году превысит 1 триллион долларов США. Это больше чем прогнозируемый номнальный ВВП России в 2015 году, который в связи с масштабной девальвацией рубля составит не более 965 млрд. долларов США.

В предидущем 2014 году номинальный ВВП России составил с учетом девальвации 1014 млдр. долларов США, а в 2013 – 2097 млрд. Справка: население города Нью-Йорк составляет 8’405’837 человек, а всей агломерации — 23,9 млн (по данным на 2013 год). Нью-Йорк расположен на берегу Атлантического океана в юго-восточной части штата Нью-Йорк. Город был основан в начале XVII века голландскими колонистами. До 1664 года он назывался Новый Амстердам.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

4 коментара:

Анонимен каза...

БВП на Ню Йорк е около половината на целокупния руски БВП, разбира се, с уговорката, че американците използват много трикове за изчисляване на БВП. Но да приемем официалните цифри. Само че какво следва от това?

Ангел Грънчаров каза...

Не около половината на руския БВП е БВП на Ню Йорк, а е повече от целия руски БВП. Четете какво пише. Недейте да лъжете, таварищ...

Анонимен каза...

Направих специална справка и се оказа, че не е съвсем така, както се твърди в заглавието, но това не променя по принцип нещата, че БВП на Америка е много по-висок от този на Русия. Само че не ми отговорихте както следва от това.

Ангел Грънчаров каза...

Много е възможно статистиките на КГБ да не отговарят на истината. Но както и да е. От това следват много неща... при това говорим за БВП само на Ню Йорк, не на цяла Америка...