Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 22 октомври 2015 г.

Аз ще гласувам с ДА! на референдума за въвеждането на електронното гласуване



Аз, Ангел Грънчаров, ангажиран гражданин, свободолюбив човек, загрижен за достойното бъдеще на нашата страна българин, 32 години работил като преподавател по философия и гражданско образование на хиляди млади хора ще гласувам с ДА! на референдума за въвеждането на електронното гласуване.



Позволявам си да ви помоля: подкрепете и вие с гласа си въвеждането на тази новост, която може да промени из основи толкова печалното и опасно политическо статукво в нашата страна - и да спомогне за укрепването на младата, но многострадална за сметка на това и дори поругана от какви ли не злоупотреби българска демокрация.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

10 коментара:

Анонимен каза...

Мислех да не гласувам, но сега решавам да гласувам с "не", защото много ме притеснява отпадането на тайната на вода при електронното гласуване.

Анонимен каза...

* Тайната на ВОТА.

Ангел Грънчаров каза...

Няма такова нещо за "отпадане на тайната на вота". :-) Някой Ви е излъгал като Ви е казал такова нещо. Напразни са тия страхове. Отпаднала ли е банковата тайна когато теглите пари от банкомата със своята дебитна карта? :-)

Любомир Сирков каза...

Има хора, които по детински лекомислено подкрепят „електронното гласуване”, просто защото то им се струва „съвременно” и „ това е бъдещето”...
Истината е, че „електронното гласуване” не просто не е „бъдещето” – то е и крачка НАЗАД.
Голяма крачка НАЗАД от гледна точка на ГРАЖДАНСКИЯ контрол върху процеса.
В сравнение със сегашната „хартиена” система (която е и „присъствена”), всеки възможен вариант на „електронно гласуване” ще лиши гражданите от възможностите те сами, ЛИЧНО и ПРЯКО, да наблюдават основните и най-важни елементи от ПУБЛИЧНИЯ процес на гласуване (от идентифицирането на влезлия в секцията избирател през пускането на неговия глас в урната включително до отварянето на урната в края на изборния ден и преброяването на гласовете вътре в нея).
При който и да било вариант на „електронно гласуване” гражданите ще бъдат напълно лишени от възможността да наблюдават и контролират как се извършва всичко това – единственото, което те ще могат да „наблюдават”, ще бъде това, което някой им показва на някакъв екран...
Съжалявам, но на екран всеки може да ти покаже каквото той си реши.
Това е и основната причина в повечето страни по света да НЯМА такъв тип гласуване. Там НЯМА такова гласуване не защото хората там са "тъпи и изостанали" – а НЯМА именно защото хората там съобразяват тези неща, а не се повличат лекомислено по технологични залъгалки.
(И тук изобщо дори не коментирам въпроса с "тайната на вота", за който е отдавна ясно, че при гласуване в неконтролирана среда е много по-вероятно да бъде нарушена тази тайна. Не коментирам и въпроса за огромното улеснение, което при евентуално дистанционно гласуване по електронен път ще получат онези "брокери на гласове", които и тази година направиха десетки хиляди нови адресни регистрации... Е, при електронно гласуване не само вече ще правят тези нови адресни регистрации по електронен път, но и няма да им се налага след това физически да превозват съответните хора до секциите в съответните населени места... )

Ангел Грънчаров каза...

Всички, които искат да се запази олигархично-мафиотското статукво в българската политика са против въвеждането на електронно гласуване - щото то ще го разбие. Ще се включат в българската демокрация 2 милиона мислещи избиратели - и тогава и купуването на гласове няма да спаси ченгетата и мафиотите. По тази причина са наели платени писачи, които да ни убеждават колко неправилно било да гласуваме с ДА! на референдума в неделя.

Анонимен каза...

При този вид гласуване, г-н Грънчаров, никой няма да може да попречи на един типичен пролетарски, потен българин в деня на изборите да зашлеви един шамар на жена си и да й каже: "Да те видя как гласуваш за Атака, иначе ще има още бой".
Това в тъмната стаичка не може да се случи. Как ще възразите?

Анонимен каза...

Как ще коментирате предизборния лозунг за следващите избори?
НА ВСЕКИ ЦИГАНИН ТАБЛЕТ С ИНТЕРНЕТ

Ангел Грънчаров каза...

Всяко нещо на този свят, дори и най-доброто, не е съвършено и си има своите рискове и неудобства. Но положителните моменти в електронното гласуване все пак надделяват. Апропо, другарката, чиито съпруг е от АТАКА, би могла пак да си иде да гласува в изборната секция. Но удобствата да се гласува в къщи са безспорни и също така много млади хора ще предпочетат да гласуват по този начин, а иначе едва ли биха отишли да гласуват. Да не говорим за живеещите по света българи. Сега са лишени от право на глас. Електронното гласуване ще им върне това право.

Ursus Major каза...

Ще гласуваш "За", Грънчарски, що си тъпанар и си прост и не знаеш и ти сам за какво гласуваш, ма нали го е предложил любимия ти Плевню ...

Ангел Грънчаров каза...

http://www.capital.bg/vestnikut/capital/plateni_publikacii/2015/10/23/2634856_tehnicheskata_postijimost_na_taino_glasuvane/

Прочетете това. Ще разберете, че няма начин да се злоупотреби с електронното гласуване...