Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 9 март 2016 г.

Не може да се пропагандира свободно такава откровено бесовска и човеконенавистническа идеология като комунизмът!



Депутати от управляващото мнозинство искат да се криминализира проповядването на комунистическа идеология в България. Мартин Димитров и Петър Славов от Реформаторския блок и колегата им Методи Андреев от ГЕРБ ще внесат утре в парламента промени в Наказателния кодекс, чрез които проповядването на социалистическите идеи се приравнява с фашистката и националсоциалистическа идеология.

Андреев, Димитров и Славов настояват наказанието за нарушаването на тази забрана да бъде затвор до 3 години или глоба от 3 000 до 5 000 лева. Тримата депутати предлагат и парична санкция от 500 до 2 000 лв. за хората, които носят, рисуват или разпространяват на обществени места знамената, отличителните знаци или символи на комунизма, фашизма и националсоциализма.

В своите мотиви Мартин Димитров, Петър Славов и Методи Андреев посочват, че извеждането на фашистката идеология пред скоби като единствена и най-опасна е направено още през 1951 година и оттогава не е променяно. Затова те искат изрично да бъдат споменати националсоциализма и комунизма като не по-малко опасни за демократичните системи идеологии.

В проекта им за промени в Наказателния кодекс е записано, че поругаването на знамето и химна на Европейския съюз (ЕС) да се наказва с лишаване от свобода до 3 години или с глоба до 3 000 лева.

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Това отдавна трябваше да бъде направено, но и сега не е късно. Напротив, моментът е много подходящ. Комунизмът се завръща, наметнат в мантията на путинско-кагебистко "православие" и на не по-малко агресивен от автентичния комунизъм национал-комунизъм, т.е. комунизмът днес, за да заблуждава наивниците, се преоблича в дрипите на "патриотизма-национализма" за да се дегизира така, че да не бъде разпознат. Сиреч, интернационал-комунизмът сега се превърна в национал-комунизъм, а разликата между руско-българския национал-комунизъм и някогашния национал-социализъм на Хитлер е нищожна - може би разликата е само в това кое от двете доктрини и идеологии е по-човеконенавистническа и кръвожадна, тук конкуренцията е голяма, но комунизмът, разбира се, държи уверено палмата на първенството, на фона на най-големите злодения на комунистите национал-социалистите (и особено фашистите от Италия) изглеждат жалки аматьори. Та аз съм твърдо ЗА! въпросния законопроект.

Много ми е интересно обаче каква ще бъде неговата съдба; много се съмнявам дали ще бъде приет от този парламент, в който е пълно с хора, чиито политически генезис е в недрата на комунистическата партия (това се отнася и за г-н Премиеро, вожд на управляващата партия). Който рисува на публични места петолъчки, чукове и сърпове разбира се че трябва да бъде преследван от закона така, както оня, който рисува свастики и друга национал-социалистическа символика. Естествено, че паметниците, прославящи съветско-комунистическата инвазия у нас и комунистическата окупация на страната ни от СССР трябва да бъдат премахнати, било разрушени, било сложени в музеи. Не може да се пропагандира и в днешно време такава една бесовска и човеконенавистническа идеология като комунизма. Нека поклонниците на комунизма да минат в нелегалност и да станат терористи и престъпници - каквито винаги са били.

Страшно е обаче, че по съдебен ред не беше потърсена отговорност за палачите, извършили всички ония злодеяния и убийства, съпровождащи цялата история на комунизма. Примерно масовият убиец Тодор Живков, който е ръководил терора непосредствено след 9-ти септември 1944 г. като непосредствен ръководител на садистите от "народната милиция" в София все още си има паметник в Правец! ДОБАВКА: В тази връзка виж: 8 страни поискаха да се създаде международен съд за престъпленията на комунизма

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

5 коментара:

Анонимен каза...

Създателите на комунизма -
https://chitanka.info/text/2049-zlatoto-na-partijata

Анонимен каза...

Абсолютно съм съгласен с този анализ - най - вече за завръщането (ама те, май и не са си отивали) на имперските амбиции на Русия под маската на "Православно обединение". Нали и затова Неофит, заедно със Сакскобурга и агент Гоце отидоха да ближат под патрахила на руския патриарх и Путин! Само, че си мисля, дали едно криминализиране на проповядването на комунизъм няма да героизира излишно тази промитивна идеология и да я направи интересна.

Георги Христов

Ангел Грънчаров каза...

Няма да я героизира. Комунизмът да се героизира означава едно лайно като го туриш в хубав станиол да очакваш да престане да е лайно, е, едва ли лайното ще се преобрази в шоколад като го сложиш в станиол, нали така? :-)

Анонимен каза...

Никак не е чудно, че пословичен любител на цензурата като вас ще бъде ЗА цензурата на възгледите.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, комунистите като Вас, дето друго не правиха през цялата си история освен да лъжат и да забраняват на другите хора да мислят, т.е. налагаха страшна цензура, да роптаят срещу цензурата спрямо техните "идеи" е най-голямата извратеност, която човек може да си представи! :-) Би трябвало вий, другарко, да приветствате цензурата срещу вашите тъй свидни комунистически убеждения, щото нали тава анджък сте правили през цялата си история, сами сте цензурирали! :-) Сега с вашите собствени камъни по вашата глава не ви харесва, тъй ли, другарко, ох, колко мило! :-)