Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 26 ноември 2016 г.

Душата на Ф. Кастро е съзряла най-после истинския комунизъм в Ада!



Фидел Кастро бил умрял. Най-после душата му ще отиде в Ада при Ленин и Сталин - да си правят комунизъма там. Там, в Ада, е мястото на комунизма им. 

Там, в Ада, комунизмът вече е построен. Тук, на Земята, комунистите се постараха да превърнат живота ни в Ад, почти успяха, но все пак животът взе реванш и сега на комунистите им се налага си правят кошмарния комунизъм там, където му е мястото, а именно в Ада. Толкова. Душата на Кастро, предполагам, е щастлива: вече е успяла да съзре истинския неподправен комунизъм в Ада.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

7 коментара:

Анонимен каза...

Чудно как побирате толкова много злоба в душата си...

Ангел Грънчаров каза...

Кой е тоя, таваришч, дека таи злоба в сърцето си? Кастро ли?

Ангел Грънчаров каза...

Или... Адът? Или комунизмът? Кажи де, тъпа комунодна гнидо?

Анонимен каза...

Грънчаров само ти казвам, че това, което правиш е непристойно. Подигравки с мъртвите не бива. Но както ти се отнасяш с другите, това и теб чака!

Стефан Иванов

Ангел Грънчаров каза...

А знаеш ли Кастро какво правеше с живите през цялото време на комунизма?! Знаеш ли на какъв терор подлагаше той живите? Като толкова си жалостив спрямо мъртвите, що не пожали поне малко живите?!

Анонимен каза...

Ех, Грънчаров, Грънчаров... Освен да наричате другите "гниди" друго не знаете. Вие сте класически чекист по душа. Малко, злобно, нещастно човече. Жалко за майка ви и семейството ви. Не е лесно да имаш такъв недостоен син, съпруг и баща.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, благодаря Ви че сте се затъжила толкова за моите близки и за мен самия, сигур го правите щот сърцето Ви е много добро. :-) Между другото аз не наричам "другите хора" гниди, аз наричам гниди само гнидите, не зная дали сфащате разликата?! А разлика има. Понеже съм справедлив, правдолюбив и великодушен човек не мога да си позволя да не нарека една комунистическа гнида тъкмо гнида, щото иначе ще я обидя. Пък и не мога да постъпвам несправедливо. Панимаете меня?

А за това, че ме възприемате така изкривено, наопаки на истинското положение, причината е това, че оптиката Ви е повредена пак именно заради комунизма Ви. Това нещо, комунизмът, е непоправим дефект на душата, всичко комунистът възприема тъкмо наопаки на истинското. Такива сте вий, комунистите. И аз понеже съм добър човек, ви казвам самата истина за вас, белким в некой момент почнете да зацепвате. Мисля ви доброто, а вие ме мразите, правете си сама сметката колко сте неадекватни.

Вместо да сте ми благодарни за тъй благородната услуга (помагам ви да се освободите от илюзиите за самите себе си, от грешното и изопаченото си възприятие, от болестта на душата си), вий ме мразите, ето, обиждате ме, бил съм лош човек и прочие, правете си сама сметката колко много не сте наред. Това е то комунизмът, другарко.

Примерно комунистът се възхищава от масови убийци като Сталин, Ленин, Кастро, Тодор Живков и прочие, а нормалната човешка реакция към тия сатрапи е да си безпощадно критичен към тях, те не заслужават никаква прошка. Щото са и неспособни да се покаят, примерно ето, Т.Живков, когото вий, комунистите, не можете да прежалите още, написа цяла книга с мемоари, в които изцяло ви лъга за всичко, ала ето, вий не долавяте даже и лъжите му, не усещате дебелоочието му.

Без лъжи вий, комунистите, не можете да дишате. Това е в резюме отношението ми към комунистите и комунизма. Много е мека оценката ми когато ви наричам гниди. Вие сте значително по-вредни от гнидите. Де да бяхте като гнидите, де да бяхте като въшките - отдавна да се бяхме отървали от вас!

Толкоз. Помислете малко над думите ми ако имате все още искрица здрав разум. Ала едва ли това е възможно...