Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 11 април 2017 г.

Твърдо съм решен да се боря докрай за правото, законността и истината!


В отговор на Моя жалба под формата на отворено писмо до Министъра на правосъдието тия дни получих следния многозначителен отговор от нашето славно Министерство на правосъдието (с извинение!):



А ето тук съм представил случая с моето финансово опраскване в навечерието на Рождество Христово, извършено по нареждане на световно-известната вече директорка на ПГЕЕ в Пловдив: Благодарение на превъзходно подла административна репресия съм лишен от каквито и да било средства за съществуване в навечерието на Рождество Христово!.

Отговорът на Министерството на, с извинение, "правосъдието", не се нуждае от коментар, но все пак, понеже съм твърдо решен да се боря докрай за правото, законността и истината (такъв е моят дълг на човек, философ и гражданин, а аз току-така няма да си погазя дълга!) ми се налага да реагирам все пак някак на това безочие; ето моята реакция:

До г-жа Мария Павлова, Министър на правосъдието, София
ЗА СВЕДЕНИЕ: До г-жа Мая Манолова, омбудсман на България
ЗА СВЕДЕНИЕ: До г-жа И.киркова, Началник на РУО-Пловдив
ЗА СВЕДЕНИЕ: До г-жа Стоянка Анастасова, Директор на ПГЕЕ в Пловдив

ПРОТЕСТНА ЖАЛБА ПОД ФОРМАТА НА ОТВОРЕНО ПИСМО

от Ангел Иванов Грънчаров, от гр. Пловдив, 4023, Ж.К.Тракия, бл...., вх., ап..., тел. 0878269488, имейл: angeligdb@abv.bg, учител по философия в ПГЕЕ-Пловдив

Уважаема г-жо Министър,

Получих съвсем арогантен и напълно незадоволителен отговор (Изх. № 94-А-15/7.04.2017 г.) на предишна моя жалба до Министъра на правосъдието от 16 януари 2017 г., получих отговор, който оценявам като подигравка спрямо мен, един български гражданин и данъкоплатец. В този отговор подписалата го инспекторка Лиляна Кузманова си позволява изцяло да игнорира истината и да даде напълно изопачено, превратно тълкуване на фактите около моето финансово опраскване от ЧСИ Росен Раев (по нареждане на взискателката Стоянка Анастасова, директор на ПГЕЕ в Пловдив), извършено в навечерието на Рождество Христово. А именно: Изпълнителен лист е издаден на 29.11.2016 г. и не ми е връчен изобщо, по тази причина просто е нямало как да зная за него - за да си изпълня доброволно задължението!

Поканата за "доброволно" изпълнение пък ми е връчена на 16.12.2016 г., с нея ми се отпуска двуседмичен срок за "доброволно" изплащане. Но още на 15.12.2016 г. вече предвидливо е наложен запор на банковите ми сметки, с който да не мога изобщо да си изплатя задължението (плюс близо 700 лв. в повече за хонорари на моите опрасквачи - като знак за благодарността ми че са имали добрината да ме опраскат така нагло в навечерието на празника!). И ЧСИ Раев, и г-жа инспекторката Кузманова явно не съзнават грозната гавра не само с правото и справедливостта, но и със самата идея за човечност, която стои зад въпросното опраскване! Просто нямам думи за да изразя възмущението си от подобен безцеремонен и арогантен начин на отношение, влизащ в дълбоко противоречие не само с нормите на правото и закона, но и на човешкия морал!

Аз лично, уважаема госпожо Министър, няма да се примиря с гражданите на държавата, в която живея, да се отнасят по такъв мутренски начин, а пък държавните органи, призвани да бдят за спазването на правото и законността, да възприемат всичко това за "нормално" и за "законно"; всичко било "правилно"; нямал съм бил, видите ли, основания да се оплаквам и да се възмущавам от подобно третиране, жалбата ми била "неоснователна"! Може би по тази превъзходна мутренска "логика" аз самият, именно жертвата на този произвол, следва да бъда подведен под наказателна отговорност за това, че като човек и като гражданин си позволявам да изразявам възмущението и нетърпимостта си спрямо такова едно арогантно поведение и отношение?! За да бъдете напълно последователни, моля, пратете било мутри, било полиция - за да ме пребият за това, че си позволявам да се жалвам и да протестирам?!

Копие от тази моя протестна жалба ще изпратя и на взискателката Анастасова, която, два месеца след финансовото ми ограбване с близо три мои учителски заплати стигна дотам, че ме опраска (уволни) и от работа като учител по философия в повереното й злочесто училище (ПГЕЕ в Пловдив), като по този начин изцяло ме лиши от каквито и да било средства за съществуване (понеже не са минали три години от предишното ми опраскване или уволнение пак от нея - !!! - този път нямам право да получавам никакво обезщетение за безработица, т.е. оставам без никакви средства за съществуване!). По тази причина ще си позволя да си поискам обратно надвзетите ми от тази толкова благородна административна душа близо 700 лева, с които някак да мога да съществувам, макар и мизерно, поне два-три месеца. Не зная дали е възможно някой да разбере и да оправдае рецидивите на подобна безжалостна и толкова безчовечна репресия, на която съм подложен в наше време - нищо че претендираме, че живеем уж в "нормална", "европейска" и "правова", с извинение, страна и държава!

В заключение ще си позволя да кажа, уважаема госпожо Министър, че по моето разбиране нашата родна бюрокрация - независимо в какво област се подвизава: "образователна", "здравеопазваща", "правораздавателна" и каква ли не още! - се е разпищолила дотам в съзнанието си за всевластие и произтичащата от него безнаказаност, че вече си прави каквото й скимне; за нея гражданите, "обикновените простосмъртни" са обект на какви ли не издевателства, но тази арогантност, предупреждавам ви, един ден ще ви коства много! За всичко ще си платите, в този живот има и висша справедливост, която никому за нищо не прощава! Да, всеки ще си получи заслуженото! Слагам и Вас в категорията на въпросната арогантна държавна бюрокрация - защото Вие, госпожо Министър, докато министерствахте, нима направихте нещо, с което да развалите комфорта, идилията и царственото величие на бюрократите, нима смутихте някак или с нещо безобразията на въпросните самозабравили се администратори?!

Приятно министерстване, госпожо Министър! Спите ли спокойно нощем? Блазе Ви!

11 април 2017 г.
Пловдив

ПОДПИС:

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" - т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински - Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

6 коментара:

Анонимен каза...

Уважаеми господин Грънчаров,

Уведомяваме Ви, че Вашата жалба е регистрирана с рег. № 94-А-15/11.04.2017 г., по описа на Министерство на правосъдието.

С Уважение,

Христо Захариев

Старши експерт
Дирекция „Канцелария"
Министерство на правосъдието
София, ул. „Славянска" № 1
e-mail: H_Zahariev@justice.government.bg
web page: www.justice.government.bg

Анонимен каза...

Един съвет, г-н Грънчаров: Не сядайте да пишете такива писма, преди да е преминал афектът ви! В това писмо звучите бесен от гняв, което никак не допринася за убедителността ви. Изчакайте, успокойте се и тогава пишете.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, мерси за съвета, но няма да го последвам: ще пиша когато и както искам. И не си разбрал нещо основно: аз не целя ефект, какъвто си представяш, какъвто ти смяташ за добър. Понимаешь меня: аз не съм ти. Ти, предполагам, нищо от това, което правя, няма да направиш. Тъй че няма да последвам глупави съвети, основаващи се на твоите ограничени представи за нещата.

Аз съм писал това когато съм бил "бесен от гняв", ами ако този "бяс" все някой да трябва да го изрази - та да разберат самозабравилите се властници нещо, което иначе няма никога да разберат?! Как ще разберат това, което иначе никога няма да разберат, ако не им пишем когато сме "бесни"?! Панимаешь теперь, таваришч?!

Нещата са, вероятно, значително по-сложни от това как ти си ги представяш. На какво основание съдиш, че твоята бедна представа за нещата следва да е меродавна и за мен?! Аз, повтарям, не съм ти... това нима няма значение?! Сфащаш ли, зацепи ли поне малко, тъй благоразумный мой таваришч, дето ми даваш подобни прекалено "умни" съвети?! :-)

Дървеното "философстване" не ми е по вкуса изобщо...

Анонимен каза...

Добре, не ме слушайте. Пращайте писма в състояние на афект.

Оставам ваш песимистичен доброжелател.

Ангел Грънчаров каза...

В състояние на афект казваме истини, които иначе никога няма да ни минат през главата - и които, дори и да ни минат през главата, никога няма да посмеем да ги кажем. Струва ли си тогава така лесно да се откажем от тия гневни истини, които нищо чудно да са безценни?!

Ангел Грънчаров каза...

Ако ний, гражданите, като не пишем гневни писма на управниците, които си позволяват да вършат безобразия, произвол и беззакония, т.е. ако им пишем писма само когато сме спокойни и невъзмутени, няма ли тогава да създадем лъжливата представа у тях, че техните безобразия нас изобщо не ни възмущават?! И няма ли на тази база да ги насърчим да продължават да правят още по-големи безобразия и беззакония?!

Как тия, които правят безобразия и беззакония, ще разберат някога, че техните безобразия и беззакония ни възмущават ако винаги им пишем писма в спокойно състояние, именно когато не сме гневни?! Гневът не е ли естествената реакция на човека и на гражданина, който истински се възмущава от беззаконията и безобразията на управляващите?!