Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 8 май 2017 г.

Нужни ли са ви още аргументи за това, че живеем в недемократична и несвободна страна?



Слави Трифоновский-Учиндолский, тъй важният, тъй привилегированият протестиращ, обкръжен от мутроподобните си фенове...

От 46 дена протестирам за свобода в образованието: седя на стол и разговарям с минаващите граждани, с учениците си, с всякакви хора, водим дискусии и пр. Седя до входа към двора на училището, от което по политически причини бях уволнен от самозабравилата се директорка.

Слави Трифоновский последва примера ми и от няколко дена и он протестира, също като мен седи на стол, разговаря и пр. Е, той избра да седне на по-видно място, пред Парламента.

Отбелязвам този факт по следната причина: медиите цели 46 дена не забелязват моя протест, държат се така, че сякаш протеста ми го... няма, докато протестът на Слави Трифоновский-Учиндолский е отразяван най-подробно още от първия му ден, даже и омбудсмана на републиката Мая Манолова цъфна още първия ден при Слави (при моя протест 46 дена тя не реагира никак, въпреки че й писах многократно!). За какво свидетелства това ли?

Ще ви кажа: свидетелства за крещящата недемократичност и за потресаващата несвободност на българските медии! Защото и аз, позволете да отбележа, съм човешко същество, а ний, човеците, независимо дали имената ни са Слави или Мая, или Ангел и пр., сме РАВНОПОСТАВЕНИ (вкл. и пред закона!).


Забелязвате ли колко е важен Слави Трифоновский-Учиндолский? Важен е сякаш е нещо като... крал или поне херцог, държи се като... чорбаджия, като господар! А слугите му до него забелязвате ли с каква почит, с какво нескривано подлизурство се отнасят към него?!

Да, ама ето, че Слави в очите на медиите и на омбудсмана даже има някакви по-специални права от моите, по-важен е, с което и медиите, и омбудсмана демонстрираха без капка неудобство своя недемократичен манталитет!

Точка по въпроса. Нужни ли са ви още аргументи за това, че живеем в недемократична страна, че живеем в страна, в която медиите са несвободни, т.е. живеем в несвободна страна? В несвободните страни огромната част от хората не съзнават, че са несвободни - и изобщо не се притесняват от това, че са несвободни (което е най-страшното); тях изобщо не ги притеснява това, че живеят в несвободна страна и че самите те са несвободни!

ПОСТСКРИПТУМ: Решавам този кратък мой текст да го изпратя и на самата Мая Манолова, и на тъй важния субект Слави Трифоновский-Учиндолский. А на новия министър на образованието и науката ще пиша отделно, и то съвсем кратичко писмо - за да го информирам за всичките си писма до неговите предшественици, които и малкия си пръст не благоволиха да мръднат за да направят нещо по крещящия казус около самозабравилата се директорка на ПГЕЕ в Пловдив.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: