Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 6 юли 2017 г.

Моя номинация за класацията „Новатори в образованието“



Днес получих следното писмо:

Здравейте г-н Грънчаров,

Имам удоволствието да Ви съобщя, че получихте номинация в класацията „Новатори в образованието“ 2017 от Георги Хаджийски.

Класацията "Новатори в образованието" има за цел да привлече общественото внимание към позитивната промяна в българското образование. Амбицията ни е всяка година класацията да показва добрите примери на личностите, проектите и инициативите с най-голям принос към въвеждането на нови обучителни методи и технологични решения, които променят представата ни за образование, създават нови възможности за усвояване на знания или правят ученето по-достъпно за повече хора.

Чрез класацията "Новатори в образованието" ние се стремим да инициираме обществена дискусия за нуждата от промяна в сферата на образованието, която да помогне както на днешните ученици да са по-подготвени и успешни в живота, така и на обществото ни да бъде по-конкурентно и устойчиво.

Всеки желаещ може да номинира своите фаворити или свой проект, а победителите ще бъдат класирани от жури. На специално събитие през ноември ще бъдат обявени и наградени всички победители от категориите в класацията.

Ще се радвам ако предоставите по-подробна информация за работата Ви в свободен текст, както и Ваша снимка. Примери за представяне можете да откриете в сайта ни.

Допълнително изпращам файл с три въпроса, с които бихме искали да Ви направим допълнително представяне в сайта под формата на интервю.

Благодаря за отделеното време!

Поздрави,

Аделина Стефанова, Класация „Новатори в образованието“ 2017

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

2 коментара:

Анонимен каза...

И какво излиза, уважаеми г-н Грънчаров? Директорката на ПГЕЕ наказа Вас с уволнение просто защото тя самата, излиза, не е в състояние да Ви оцени подобаващо и обективно. (Други, виждаме, Ви оценяват, тя обаче не може!) Тя Вас наказва, а би следвало себе си да накаже. Няма що, голяма е нейната справедливост!

Unknown каза...

Директорите не харесват способните учители, за тях те са заплаха- да не би да ги уличават в некадърност, да не би да претендират за мястото им, да не би да уронят авторитета им... Винаги е било така, особено през последните двайсетина години. Цял живот съм работила като учител, твърдя го съвсем отговорно. Може би във всички сфери е така. Предполагам, това е политика, с цел да не се създава чувство за независимост у младото поколение. Подлизурство, подчинение и ласкателство отстраниха ерудиция, професионализъм, новаторство. Надявам се съдебните органи да са наясно с това и да работят в правилна посока, в полза на бъдещето и здравия морал.