Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 15 септември 2017 г.

В Алтернативното училище на протеста: поредица от беседи на тема "Защо учим?"













Приятно гледане, приятни размисли!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че е истинско безобразие това, че вие, пловдивчани, гледате безучастно и оставяте 84-годишната баба Марийка да продължава да спи шести месец на улицата, на голата земя! Това е страшен грях, за който ще си платите - ако не се вразумите час по-скоро! Помогнете, моля ви се, на тази стара жена, изпаднала в беда, направете нещичко да й съдействате да си намери подходяща квартира, направете това добро, моля ви се!

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

7 коментара:

Анонимен каза...

Със самия факт, че директорката на тета не можа да оцени Грънчаров като учител, тя сама си подписа смъртната присъда като директор, доказа категорично, че не става за директор. Тя твърди, че Грънчаров бил пълен некадърник, ами излиза че некадърницата е тя - не само като директорка, но и като учителка защото щом един директор не може да оцени реалните качества на един учител, с това той показва, че самият той като учител изобщо не струва. А че нивото на Грънчаров като учител е много високо се вижда от пръв поглед даже и от човек като мен, който рядко влиза в блога му и изобщо не му е фен. Ние с него имаме големи разминавания в политическите си предпочитания но аз не мога на бялото да казвам черно и признавам, че като учител той е много добър. Просто е роден за учител, рядкост са учителите като него.

Никола Василев

Анонимен каза...

Съдът ще отсъди кой е некадърник.

Анонимен каза...

Мистер "И така нататък", поздравявам ви с достигането на нови висоти в безсмислените брътвежи. Ашколсун!

Анонимен каза...

То се знае кой е некадърник... Не е необходим съд за да се разбере това. С просто око се разбира. Място за сравнение няма. Постиженията са важни.

Анонимен каза...

Вярно. "И така нататък" е постигнал това, че няма какво да яде.

Анонимен каза...

Грънчаров е написал чудесни книги. Неговата гонителка какво е постигнала? Нищо. Да, пардон, постигнала сте само това, че има какво да ядете! Вие само за това ли се борите, другарко Анасссстасссссоссссова? :))))

Анонимен каза...

Откъде го взеха това самочувствие в тоя техникум? Голяма излагация сте и хич не си въобразявайте, че можете да заблудите хората! Гоните човека само защото Ви описва в блога! Ами бъдете на ниво, та да няма какво лошо да пише за вас! Всички родители и ученици в страната разбраха, че трябват промени, в медиите само за това се говори, само вие от ТЕТ-а не разбрахте. Оф, я да напуска тая директорка, и без това ще има мандатност на директорите 3 години, всички учители пропищяха от директорите и министрите! И заместничките лъжесвидетелки да си заминават в каруцата заедно с Анастасова. Писна ни от такива, дето се имат за богоизбрани! С вас образованието няма да прокопса! Като сте толкова кадърни и с връзки, направете си частно училище, да видим кой ще дойде в него. От такива като вас и преход няма в страната, всичко си е същото като при социализма. Да ви питам аз с какво променихте нещата за обикновения българин, за бедния...Световноизвестният учен физик Миню Балкански веднага, щом разбрал що за система въдворяване изчезнал, още през 1946. После и от Париж изчезнал, когато спечелил социалиста Митеран, на следващия ден заминал за Щатите. Ето как един рационален ум ви приема, ще диктувате вие кой какво да прави и как да го прави. Ще отнемате свободата на хората и ще се правите толкова години, че работите в интерес на страната и хората! нещо много замириса на революция, не усещате ли, че ще ви изметем???