Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 19 октомври 2017 г.

Проф. В.Минеков предлага да се противопоставим на властващата самозабравила се мафия като всички честни граждани се обединим в демократична общност



Скъпи приятели, по-скоро скъпи сънародници,

Мълча си тези дни, а гледам шумно е. Мълчанието е злато. Докарвам някой лев с благодарност към дарилата ме чужбина, хладилникът е в благоденствие, почтен данъкоплатец съм, бих бил щастлив. Би трябвало да съм доволен, би трябвало да съм мълчалив. През ден получавам покани за партийно съпричастие, всеки ден ме даряват с предупреждение, че политиката е гнусно дело.

Вероятно ще ви изненадам с моето съждение. Вероятно е да бъдете презрени от мен във вашето битово мълчание. Вероятно е вашата съвест да е достигнала самотата от прикритото нещастие на нашето битие. Вероятно се чувствате обречени в нещастието на разума и подтиснатия интелект. Вероятно е интимното признание и дори покаяние пред победилата ви простотия, несправедливост и политическа перверзия. Предполагам вашето отчаяние, вашите съвети към децата, вашето гневно примирение.

Бих желал да знам, какви са мечтите ви за нашето бъдеще? Какво очаквате за вашите синове и дъщери предпочели родината? Добре ли ги възпитахте? Как насърчихте детето си за да остане до вас? Каква е ползата днес от морал, възпитание, образованост и почтеност? Какъв е смисълът да бъдете гражданин в общество на случайно замогнали се партийни скотове носещи наследството на едно престъпно минало?

Наследниците на една азиатска диктатура превърнахме във величия, свободата дарихме на демократично създадени свине, хабилитирани огнеборни маркучи, доносници, суджуци, криминални обръчи и бюрокрация от кръвосмучещи кумски паразити.
Парламент заченат в перверзията на закупени с изборни пари и кайма социопати и продажна, евтина бедност. Администрация, вярна на всеки овластен кретен, даващ гаранции за прехрана, наследена зависимост при случайното си оцеляване интелект. Нищета, корупция, продажни медии, провинциални падишаси и лендлордове, корумпирано правораздаване и индивиди доведени до неолитна простотия с единствено желание за покрив и битов просперитет. Подритвани полушенгенски европейци с дъх на чесън, цървули и блато…

Един вярващ свещеник ми казва – „Синко, небето е близо, дъното няма граници. Небето е за малцина, дъното за безпросветните.“

Впрочем, как виждате вашето щастие? Как изглежда вашето бъдеще? Небето или дъното?

Роби, натъжени от свободата си. Разумът е победен и подчинен от примитива. Глас няма, личност няма, недоволният е неизвестен. Престъпникът превърнахме във феодал. Да, прав е бил Ботев, скотове сме, лежим и хъркаме в тинята на нашето недоволство.

Не натъжен, не отвратен, отчаян съм.

Все пак лечение има, вероятно се досещате, желаете го, мечтаете го. Ще ви предложа име, заглавие мечтаейки за вашето съгласие:

„ОБЕДИНЕНА ДЕМОКРАТИЧНА ОБЩНОСТ“

Обединение на мислещите, способните, инициативните, разколебаните, мразещите. Единение от личности, граждански организации, партии и милионите отказали се от надежда. Нужен е компромис към онези, които намразихме, нужни са нови лица. Забравете различията, срещу вас е съюзила се криминална асоциация, парламент от диктаторски реликти, съюз на доносници и обикновени крадци.

А павета по площадите достатъчно има - жълти, черни, руси и чепати.

Хора има.

Съвест има.

И омраза.

Време е. Дъното не може да бъде безкрайно.

ВМ

Velislav Minekov, 17 октомври в 02:49

Кратък мой коментар: Споделям изцяло! Ние, честните и загрижени за България граждани, ние, демократите, ние, враговете на разплулата се от арогантност, от беззакония, от злоупотреби с власт, от кражби и от разврат мафия трябва да направим всичко нужно за да се освободим от бесовете на разединението - и да си обединим силите в една мощна демократична общност! Докато сме разединени мафията ще властва безалтернативно и ще бъдем точно подобие на азиатската путинска тирания, в която народът тъне в тъмнина, в безпросветност и бедност. Обединим ли се, краят на господството на ченгесарската мафия вече е приближил - но борбата ще бъде тежка.

Господството на мафията се поддържа от безразличието на огромната част от обезверения, презрял политиката и демокрацията и отказал се от правата си, зомбиран от лъжи и от манипулации електорат. Верният път е обединената демократична общност да намери път към съзнанията на всички обезверени българи - и да им помогне да се преобразят в достойни граждани!

И тогава ще дойде последният, предсмъртният час на мафията! България ще я има, България ще има бляскаво бъдеще само ако ний, гражданите, направим нужното за да си отвоюваме обратно държавата и страната от незаконно завладялата я мафия!

Не направим ли това ни чака жалка и унизителна участ, водеща към неотвратима гибел и на страната, и на нацията ни...

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

3 коментара:

Анонимен каза...

Много уважавам проф. Минеков. Вярвам в неговата почтеност. Но, много ни лъгаха. Използваха много и все почтени хора за това. Май, всяка промяна, която започва "от долу" свършва с хитреци "отгоре". Когато ходехме по митинги и бдения, въодушевени от "синята" идея, хитреците ни са се смели и са правели пари. Та, така, уважаеми г-н професор Минеков, кой ще тръгне след Вас? Героите са уморени, ако сте гледали този филм с Курт Юргенс и Ив Монтан. Аз съм го гледал и, без да съм бил герой, съм много, ама много, уморен.

Radomir Parpulov

Ангел Грънчаров каза...

Аз също съм изморен и то много. Аз също съм страдал и съм се обиждал когато са ни лъгали, когато хитреци са яхвали синята идея и след това са ни плюли в лицето и пр. Но точно по тази причина никога няма да се откажа от самата идея и да си кажа "Майната му на всичко, повече на никого няма да вярвам и никога няма да подкрепям - та да не могат да ме излъжат повече!" Няма да го направя, щото добре знам, че такава една позиция е толкова изгодна за мафията, че повече от това не може да бъде. По тази причина пак ще вярвам, пак ще подкрепям, пак ще се боря - докато дишам, разбира се...

Анонимен каза...

Когато навремето с ПОДКРЕПА свалихме Лукановото правителство отидохме да дюдюкаме пред нашата Община...хиляди хора!!! На прозорците се бяха показали другарите и гръмко ни се смееха...Още тогава разбрах какъв ще е сценария за цирка ИМ...Всички тия по джамовете, вече с половината си рода, си живуркат още там и на по- слънчеви места....Вече не са другари а...капиталисти! В същия ден, когато се разбра на къде отиват нещата-
другарката директор на моята фабрика изпрати при местния шеф на ПОДКРЕПА Табанджов( комунист и военен!) най- верните си шутчета, ласкателчета и доносничета за да се самозначат за шефчета на фабричната ПОДКРЕПА....До този ден само аз бях стачкувал срещу правителството от колегите си...Разбира се бях и първия изритан от фабриката!!! И така без работа вече 27годинки...:) А бях и първия член на ПОДКРЕПА в града ни....тия още не бяха чували за нея тогава...Тъй шъй тя! :)

Тихомир Тонев