Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 17 ноември 2017 г.

Защо учителят... Павароти не пей в чалготеката, наречена "българско училище"?



Ще ви обясня. Четете по-надолу.

Светлин Димитров: Добро утро! В математическата, "елитна", гимназия във Варна, дори уредби има и си пускат музика от жанра...

Ангел Грънчаров: Не в тоя смисъл, имай търпение, чакай малко, ще обясня.

Както една нашенска чалга-певачка е на светлинни години в пеенето от един Павароти (примерно), от една Мария Калас да не говорим (или от един Фреди Меркюри, да речем), така и типовата българска даскалица, дето си преподава урока по учебника и като цербер дебне някое дете да не мръдне докато мрънка, е на светлинни години от учителя-творец, от учителя, който заедно с учениците изследва проблемите и им помага със свои сили да търсят истината, да мислят самостоятелно, да обсъждат, да спорят и прочие.

Талантливият, истински способният учител в нашенските родни условия и в нашите училища не се цени точно по същия начин както масовият българин не ще и да чуе нито Павароти, нито Мария Калас, нито Фреди Меркюри, он, нашенският масов българин, си иска певачката Глория, Пенка, Гюргя и Карамфила (простете, не знам имена на истински павачки, виждате сами, импровизирам в имената и може и нещо да обърках!).

Колкото един даскал в нашенските родни условия е по-прост и нагъл, толкова он е по-пригоден да бъде такъв учител, какъвто иска да бъде системата, на която е поставена задачата да опростачва (и видиотява) колкото се може повече млади български съзнания и души.

Масовият, типичният български учител требе да е нивото именно на въпросните певачки Гюргя и прочие, но не в пеенето, а в "преподаването" и най-вече в просташкото отношение към учениците, зер, известно е, ако един учител не е достатъчно простак, он не може да овладее все по-опостачващата се ученическа маса, нали така? Следите ли ми мисълта? Взе ли да ви просветва нещо у чутурите?

Сега зафанахте ли да загревате защо в типичните нашенски родни училищния условия кадърни учители почти не се задържат, а там виреят предимно учители и най-вече учителки с фелдфебелски манталитет, които умеят да мачкат зверски душите на младите хора, които се държат като зли кучки, като змии, като кобри, като мечки-стръвници и прочие? Учителят по предписанията на авторитарната и тиранична административно-командна система трябва да е зъл тиранин, който насреща си има малодушни роби, които мачка без капчица съжаление!


Тъй по логичен път проследихме как системата на обезличаването и на опростачването на нацията необходимо е станала една чалга, мутро и менте "образователна", с извинение, и "възпитателна" - опази Боже! - система; както комунизмът ни по принцип мутира и се изроди в един най-пошъл чалга, менте, мутро, ченге и милиционеро-комунизъм, така същото стана и с училищния комунизъм, който си имахме преди, който също безпощадно мачкаше личностите, но в новите условия се наложи да мутира, т.е. да дегенерира до едно такова менте, чалга, мутро и прочие ниско ниво.

Сега разбрахте ли защо издигам тезата за колкото се може по-решително дечалгизиране на българското образование, което пък е израз на неговото демутризиране, декомунизиране, де-опростачване и, в крайна сметка - демократизиране? Учителките-мутреси и учителите с чисто мутренски манталитет, да не говорим за директорките-мутреси и директорите-мутри трябва да бъдат час по-скоро изгонени от нашите училища - и на тяхно място трябва да дойдат истински кадърните учители, които там сега изобщо не виреят! Ако това не стане колкото се може по-скоро, ще загинем и никой няма да може да ни спаси, даже и самият Бог!

Да, съдбовно необходимо е да изгоним мутрите (и чалга-управниците) не само от върха на държавата, но и от всички останали сфери на живота ни! Вий не знаете ли, че и културата ни се управлява по мутренски начин и от мутри (Да споменавам ли имена или вий сами се сещате? Първият мултак на републиката не ли ви беше министър на културата?!) Вий не знаете ли, че и в икономиката на страната ни тон задават също мутри и бандити със славни имена?

Ами в правосъдната ни система как е? Спомнете си физиономиите на тия, които властват там, не са ли и те мутри и пошли чалга-изпълнители?!

Спирам дотук. Знаете, аз съм опраскан по съвсем мутренски начин от работата ми като учител по философия и гражданско образование в едно българско училище, където съм работил 17 години, а пък в българското образование, средно и висше, работя вече 34 години. Опраскаха ме щот не съм чалга-учител, не съм мутро-учител, щото съм различен, щот съм културен, щот съм възпитан, щот не съм простак, щот съм демократ, щот съм свободолюбив, щот не съм послушна мижитурка, мерзавец и прочие. Да, уволниха ме (и то за втори път в последните три години!) щот, видите ли, съм бил "абсолютен некадърник", да, мен наистина хич не ме бива за чалга-училището, за менте-училището изобщо не ставам, аз не умея да пея като въпросните Гюргя, Милко, Пена и прочие певачи и певачки! Наистина не ставам за такова пеене аз, е, не ща да кажа, че съм нещо като... Павароти в пеенето, но си пея със свой глас и затова не ме щат в чалга-дискотеките, наречени "български училища".

Да не пропусна за всеки случай да съобщя: в понеделник, 20 ноември, от 15.30 часа, в Пловдивският Районен съд ще започне поредното заседание на съдебното дяло, с което моя милост иска да си върне преподавателските права - щото тези права ми бяха фактически отнети от самозабравили се блюстителки на чалга-училището и на менте-образованието ни. Моето гражданско дяло е с № 7330 по описа за 2017 г. и ще се гледа от I граждански състав на Пловдивския Районен съд.


Ако някой иска да дойде в съдебната зала поне морално да ме подкрепи в моята борба с блюстителите на чалга-образованието, да заповяда! (Макар че добре зная, че едва ли това ще се случи, едва ли някой ще дойде, пак ще си бъда съвсем сам и самотен в своята борба, което, прочее, е съвсем естествено, аз та това изобщо не се чудя: нима в тъй приказната страна МУТРОЛАНДИЯ някой ще отиде да послуша концерт на... Павароти?! :-)

Майтапя се бе, не се плашете толкова: просто искам да ядосам дежурните си оплювачи! Аз не съм никакъв учителски Павароти, аз съм си просто учителят по философия от Пловдив Ангел Грънчаров - и това ми е предостатъчно!

Бъдете здрави! Хубав ден ви желая!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

14 коментара:

Анонимен каза...

ЛЕЛЕЕЕЕЕ, ТОЯ ГРАНЧАРОВ НАРУШИ ВСИЧКИ ГРАНИЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТОЙ СЕ МИСЛИ ЗА..... ПАВАРОТИ??????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!! ЩЕ УМРА ОТ СМЯХ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! САНИТАРИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! КЪДЕ СЕ ЗАГУБИХТЕ БЕ????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТИКА ИМА ЕДИН ВАШ ПАЦИЕНТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! БЪРЗО ГО ХВАНЕТЕ И ГО НАТИКАЙТЕ В ЛУДНИЦАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТОЙ Е ОБЩЕСТВЕНО ОПАСЕН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЛЪЖЕ КАТО ДЪРТ ЦИГАНИН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЕДИН ТАЛАНТ ИМА САМО, В ЛЪЖЕНЕТО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ИНАЧЕ Е ПЪЛЕН НЕКАДЪРНИК!!!!!!!!!!!!!!!!!!! БЛАГОДАРИМ ТИ, УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ДИРЕКТОР, ЧЕ УВОЛНИ И ИЗГОНИ ОТ НАШЕТО УЧИЛИЩЕ ТОЙ МРЪСНИК!!!!!!!!!!!!!!!!! КОЙТО СЕГА СИ ПОЗВОЛЯВА ОТ ЗЛОБА ДА ОБИЖДА НАШИЯ СПЛОТЕН КОЛЕКТИВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! БИЛИ СМЕ ЧАЛГА И МЕНТЕ УЧИТЕЛИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЩЕ ВИДИ ТОЙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА БЪДЕШ УЧИТЕЛ В НАШЕТО И В НИКОЕ ДРУГО БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЩЕ ТИ СЕ НАЛОЖИ ЗА МИЕШ ОБЩЕСТВЕНИТЕ НУЖНИЦИ ДОКАТО СИ ЖИВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЩЕ СЕ ХРАНИШ ЗАНАПРЕД САМО С ЕКСКРЕМЕНТИТЕ, НАМЕРЕНИ В ОБЩЕСТВЕНИТЕ НУЖНИЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!! САМО ЗА ТОВА СТАВАШ, ДА МИЕШ НУЖНИЦИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Пожелавам ти успех. И повярвай в успеха си. Само така можеш да спечелиш.

Томи Томев

Ангел Грънчаров каза...

Аз винаги съм вярвал в успеха си! :-) Иначе не бих стигнал дотук! :-) :-)

Анонимен каза...

Не оставяш такова впечатление у мен. В повечето случаи предричаш неуспех на започнатото. Може би го правиш не съзнателно.

Томи Томев

Ангел Грънчаров каза...

Томи Томев, напротив, човек, който не вярва в това, което прави, нищо не постига. А аз съм постигнал много. Твърде много неща съм направил. Чудно ми е, че не го забелязваш. Но така е у нас, у нас даже и позитивно мислещите хора не признават заслугите на ближните си...

Анонимен каза...

Не е така. Ако не признавам твоите успехи, едва ли щях с интерес да следя блога ти и и всичко това което правиш за българската нормалност. Но макар и философ, ти също има много да учиш, макар и от хора като мен.

Томи Томев

Ангел Грънчаров каза...

Томи Томев :-) Няма съвършени хора, приятелю Томи! Ти май искаш да нямам никакъв кусур, е, не може така, хора без кусури нема! :-)

Анонимен каза...

Пак някак си извъртя нещата. Не говоря за косури, а за познания в области които са настрани от твоята нагласа.

Томи Томев

Ангел Грънчаров каза...

Томи Томев Ний, философите, разбираме от всичко! :-) Не само ги познаваме, но ги и разбираме! Да се разбира нещо е значително повече от това просто да се знае за него... :-)

Винаги има какво да научиш от един философ. Не забравяй, да се разговаря с философ винаги е полезно! :-)

Анонимен каза...

Е, чак пък от всичко. Това май не е истина. А пък твърдим, че истината е над всичко.

Томи Томев

Ангел Грънчаров каза...

Томи Томев Не ме разбра. Смесваш знаене с разбиране. Разликата е огромна. Нямам претенции да знам всичко. Но от всичко разбирам! :-) Щот съм философ. Помисли, сигурен съм, че ще ме разбереш в един момент.

Ангел Грънчаров каза...

Хубав ден! Мерси за пожеланието за съдебното дело. Дай Боже да успея, Бог да ми е на помощ!

Анонимен каза...

Повече няма да задълбавам. Все още не си готов за тези знания и духовни практики, но успеха ти го желая от сърце.

Томи Томев

Ангел Грънчаров каза...

Томи Томев Е, аз си имам своите си практики и теории. Чужди духовни практики ги уважавам, но ако ги приема (по начина, по който си представяш), тогава вече няма да съм себе си. А това не мога да го допусна. Много хора си мислят, че като приемеш някаква чудата "духовна практика", ще станеш друг и ще се преродиш. Да имат много здраве от мен, но така не стават работите. От себе си човек не може да избяга. Духовните практики не са нещо, което човек може да сменя всеки ден, като гащите си.