Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 12 март 2018 г.

„Нямаме ли държава“ или "изобщо нямаме и нужда от държава“?




1. Първата информация беше за труп, наръган с нож. И че има записи на камери. Кой пусна тази новина и кой "забрави" за камерите?

2. Прокуратурата обяви, че д-р Димитров е искал да се изтрият записите на две камери. Какво има записано на тези камери, след като убийството е станало на двора?

3. Кой пусна версията, която изкара хората на улицата? Версията, че в дома на д-р Димитров са влезли двама души, единият с нож, другият с пистолет, домакинът е избил оръжието и се е "самотбранил, защитавайки жена си и невинните дечица, които са спели в другата стая.

4. Съпругата на д-р Димитров заяви, че "нищо не е чула" от съседната стая, а след това се оказа, че тя изобщо не е била в апартамента. Това означава ли лъжесвидетелство и ще бъде ли привлечена към отговорност?

5. Според прокуратурата д-р Димитров три пъти променя показанията си в частта, с какво е бил нападнат и ранен – което го поставя в режим на самоотбрана. Използван ли е ножът, намерен в джоба на крадеца? Или раната е от ножа, който прокуратурата е намерила "почистен" в чекмеджето на Доктора? Това означава ли, че има умишлено самонараняване с цел да се въведе следствието в заблуждение? (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)


За лоша се смята новината, че нямаме държава. Очертава се още по-лоша – нямаме нужда от държава.

Продължавам да вярвам в теорията, че върховната цел на държавата е да пази достойнството на своите граждани. Можеше ли да стане това в случая с пловдивския лекар? Можеше. Имало е трийсет минути, в които е било възможно. Това е времето, в което според прокуратурата д-р Димитров е наблюдавал как някой му разбива гаража. Това е било времето, дадено на гражданина Димитров да повика държавата на помощ, като се обади на полицията. Ако докторът се беше обадил, ако полицията беше дошла, ако крадецът беше арестуван, държавата щеше да запази достойнството на един гражданин, като предотврати той да се превърне в убиец. Да си убиец е сериозно накърняване на човешкото достойнство. „Аз не съм убиец, лекар съм“, казва сега д-р Димитров, за да си върне достойнството. Лекар си, но си и убиец. А можеше да не бъдеш. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

1 коментар:

Анонимен каза...

Колкото по-малка е нуждата от държава, толкова по-саморегулиращо се е обществото. Не разбирам за какво е този плач по държавата. Грънчаров, нали уж беше либерален?