Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 28 април 2018 г.

И коя е истинската причина мнозинството от нас да са тъпи и прости - и да сме управлявани от нагли простаци?


Kristina Satori-Mavrodieva: Срам ме е от вас! О неразумни... и... иуруде!

20 години писах, 20 години будех, 20 години не се осъзнахте... 20 години тънехте в тъма - и не ме чухте!

Мишки ли сте - или просто тъпаци? Или и двете? Quo vadis?

Украинците ви показаха пътя. Не се ли вдигнете като народ – милион – загубени сте!

Слугувате на Борисовци, Станишевци и Сидеровци, таковат ви Доган и Симеон, навеждате се на Барековци и Кошлуковци – Защо? Как не се осъзнахте да посочите поне един достоен, който да ви поведе и изведе от тинята, в която затъвате - и от кочината, в която ринете?

Толкова ли сте жалки, помияри?! Страхливи сте и негодници, защото само търсите келепир и се нагаждате според далаверата, която ви предлагат - за да сте във властта!

Отрепки нещастни!

АТАНАС ПАНАЙОТОВ

Yavor Kaluchev: Войнстващата посредственост и тъпота сега е пряк наследник на скачащите на "Радка пиратка" и Тигре, тигре" от началото на прехода. Трябва да приемем жестоката истина, че тези, които ни управляват са представителна извадка на всички нас! Процентът "мишки, или просто тъпаци" измежду нас съответства на тези, във властта. ... А тези, които се гневим от всичко това се оказва, че сме някакъв съвсем незначителен процент! За жалост!


Ангел Грънчаров: Добре де, нискокултурни, малодушни, безволеви и прости са огромната част от българите, нямат здрави ценности, изродени са, тъпи са, така е! Но работата не е да ги корим тези хора, нито да ги плюем, нито да ги съдим, нито да ги обиждаме - работата е в това да им помогнем да се променят! А вие, дето не сте като тях, питали ли сте се коя е причината мнозинството от нас да са такива, именно да са тъпи и прости? Като сте умни защо не определихте тази причина коя е? Искате ли да ви я кажа коя е?

Ще ви я кажа. Ами главната причина за това състояние на крещяща бездуховност и деморализация на нацията е... (не)образователната ни система! Сфащате ли сега где е заровено кучето? Нашата образователна система е тотално сгрешена, в нея комунизмът не е мръднал да си иде, тя е изцяло комунистическа, тя се основава на тоталния, на пълния диктат на държавата (пълновластните министерски чиновници) над учителите, над учениците, над всичко! Е, тази тотално сгрешена (не)образователна, (не)възпитателна и обезкултуряваща и обезличностяваща система си съществува в непокътнат, в досущ същия вид какъвто беше при комунизма, тя продължава да нанася своите поражения, а всички ние търпим тази аномалия! Търпим държавата целенасочено да затъпява и да опростачва нашите деца и внуци, разбирате ли сега какво точно става и коя е истинската причина?

Не, не се оправдавайте, че ние, дето не сме тъпи, сме били "много малко", не приемам това ваше оправдание! И пет човека да се противопоставят, вече е нещо, но къде са тия пет човека, които са се противопоставили ни лудницата в българското образование? Аз не ги виждам тези пет човека, дето се борят срещу безчовечната система в (не)образованието ни; по-скоро виждам ги, зная ги дори по име, зная дори, че са повече от пет, но всичките те се борят поотделно, не си обединяват силите, всеки от тях е вожд без армия; може би тази е и причината да не се обединяват, знам ли? Факт е обаче, че е цяло чудо в нашите родни условия трима българи да се обединят в някаква народополезна организация и на третия ден да не се скарали кой от тях ще е вождът, кой от тях ще е водачът.


Това е. Казах ви нещичко, над което може да помислите малко. И да продължим да спорим, но в малко по-различна посока. Повтарям, не е нужно да съдим жестоко жертвите на системата, именно въпросните простаци и тъпаци, а трябва да направим нещо да сразим тези, които са ги превърнали в жертва, разбирате ли за какво апелирам?

А иначе да се джафкаме един-друг умеем, в това спор няма...

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

2 коментара:

Анонимен каза...

Виновни сте вие - избирателите

Анонимен каза...

Не е задължително да си ляв, за да си ограничен! Както се знае ограничени хора има в приспособената дясна половина на България.

Иванка Топалова