Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 9 април 2018 г.

Какво ще направят нашите духовници на Христос ако Той слезе на земята и в лицето им ги попита какво са сторили с учението и с църквата Му?!




Енчо Георгиев Енчев добави 3 нови снимки и каза: Приятели, моля ви предварително да ми простите! Дори да изглежда че се заяждам, повярвайте ми, аз в момента не се заяждам!

Приех Исус Христос за свой Господ и спасител на трети април 1991 година! Оттогава до ден днешен не мога да си отговоря на един много сериозен въпрос:

Какво общо има между тези две снимки!???

На едната е изобразен празният гроб, в който беше погребан Исус Христос преди да възкръсне от смъртта!

На другата снимка виждаме боядисани яйца! На третата виждаме заек и яйца!

Питам ви много сериозно: има ли нещо общо между тези снимки... и какво е то!????

Ако някой знае, нека да ми отговори!

Предварително благодаря!

Лейла Трендафилова: То е трагично: Християнски празник уж пък езически атрибути, което е кощунство направо!

Мария Русева: Тук е обяснено точно. Ако някой се интересува, може да се запознае със тази проповед: ВЕЛИКДЕН ИЛИ ПАСХА? (СЛУЖЕНИЕ на Джим Стейли)

Ангел Грънчаров: Аз така разбирам проблема: дали заради агнешкото, боядисаните яйца, козунаците и прочие не забравяме истински важното, а именно СМИСЪЛА на цялата тази история около идването на Бога-човек Христос на земята, сред нас, хората, която завършва така трагично, човеците разпъват Учителя и Спасителя Христос, Той е станал жертва, изкупваща нашите грехове, да, обаче Христос е Бог, освен човек, Той просто няма как да умре, ето, Той възкръсва, показва, че смъртта може да бъде победена, че смъртта на е абсолютна, че не е абсолютен край, че има вечен живот, в който трябва да вярваме, но за който трябва и да сме достойни, нали така?! Аз така разбирам истински важното, същественото, значимото в празника Възкресение Христово, ала имам усещането, че много хора съвсем не си дават сметка за тия неща и по тази причина за тях Великден се свежда предимно до това: да си хапнем крехко агнешко, да си пийнем винце, да се чукаме с боядисани яйца, да ядем козунаци (ех, какви дъхави козунаци имаше някога, какви истински козунаци правеха бабите и майките ни?!), ето до това се свежда предимно крайно ощетения смисъл на празника, до който, за жалост, се добират съзнанията на мнозинството от българите!

Кой ли ти се замисля за истински важното, Великден се свежда до... храната и до пиенето, както и Коледа (Рождество Христово) с какво го свързваме, разбира се, със свинските пържоли, пак с виното, с преяждането, с елхите, с пукотевицата на пиратки и прочие. Та аз лично не съм срещу яйцата, козунаците и пр., те са част от традицията на народа ни, но съм против подмяната да едното с другото, със заместването на едното с другото, когато човек до такава степен е забравил за истински важното, че съвсем не се сеща за него. Аз вече подхвърлих нещичко за суетнята на нашите свещеници около т.н. "благодатен огън", носен от Йерусалим, вместо да кажат на народа въпросните истински важни и чисто духовни неща, нашите, с извинение, "духовници" баламосват народа с въпросния "благодатен огън", та се пита човек: огъня ли честваме или пък следва да честваме великата саможертва на Христос за нас, недостойните човеци - и неговата победа над смъртта?!

Факт е обаче, че нашите духовници, за жалост, не си изпълняват тъй възвишения, имащ чисто ДУХОВНО естество дълг, изневерили са на ДУХОВНАТА си мисия, изменили са на този така важен СМИСЪЛ, и те за съвсем други неща най-вече мислят (мислят за това колко свещи са продадени, какъв келепир имат, какви парички са отишли в касите и пр.), не вече умеят да разговарят с народа и да му казват именно истински важното, същественото, значимото!

И знаете ли защо не го правят това нещо нашите духовни водачи? Аз ще ви го кажа: ами защото те фактически вече не са на страната на Христос, на Когото уж служат, а те по-скоро са на страната на тия, които разпънаха Христос, които видяха в Христос враг на тяхната абсолютна ЦЪРКОВНА власт над душите на хората, разбирате ли сега в какво всъщност е проблемът?! Нашите духовници са досущ същите вече като еврейските първосвещеници, които именно разпънаха Христос, те са на тяхната страна, нашите духовници също биха разпънали Христос на кръста ако той дойде отново на земята и им каже: какво направихте с Дома на Моя Отец?! (Аз с очите си съм виждал в наш храм да се продава... бутилирана светена вода, 1 левче струва!)

Искате ли да се обзаложим какво ще направят нашите духовници (и владиците ни особено!) ако Христос дойде и в лицето им каже какво са направили с Учението Му?! Ще Го разпънат, разбира се, а може и направо да Го пребият с бухалки - подобно на това как мутрите чупят с бухалки човешки черепи! Това е положението. И за да се запазва това тъй изгодно за свещениците ни положение (за тях църковните имоти и приходите от тях са истински важното, те отдавна служат на Сатана, поддали са се на неговите съблазни!), църковните ни водачи баламосват народа с разните му там салтанати, та народът да не прозре истината и да рече: стоп, какво направихте вие, недостойни, с Дома на нашия Отец и на неговия Син Христос?!

Разбирате ли сега за какво всъщност става дума?! Нещата са твърде сериозни, а това с козунаците, боядисаните яйца и агнешкото е само повода да се замислим върху тях!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

1 коментар:

Анонимен каза...

НЕ ГО ЧЕТЕТЕ ТОЯ ГРАНЧАРОВ ТОЙ Е ДОКАЗАНО ПЪЛЕН НЕКАДЪРНИК КАТО УЧИТЕЛ И Е ПЪЛЕН БОКЛУК КАТО ЧОВЕК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТОЙ Е КОНФЛИКТЕН ДО ТАКАВА СТЕПЕН, ЧЕ СЕ ИЗПОКАРА С ЦЕЛИЯ СВЯТ!!!!!!!!!!!!!!!!! ТОЙ ОПЛЮ ЦЯЛАТА ОБРАЗОВАТЕЛНА ВЛАСТ, ОПЛЮ ПРАВИТЕЛСТВОТО НИ, ОПЛЮ ЛЕКАРИТЕ, ОПЛЮ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО НИ, ОПЛЮ ЦЪРКВАТА НИ, НЕ ОСТАНА НИЩО НЕОПЛЮТО ОТ НЕГО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ВСИЧКИ СА ГРЕШНИ И ГЛУПАВИ, САМО ТОЙ Е ПРАВИЯТ И УМНИЯТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТОЙ И ТАКИВА КАТО НЕГО ПРОСТО АКО БЯХМЕ НОРМАЛНА ДЪРЖАВА ОТДАВНА ДА БЯХА НАТИКАНИ В ЛУДНИЦИТЕ, НО ЕТО ПОНЕЖЕ СМЕ ГОЛЯМА ДЕМОКРАЦИЯ, ГРАНЧАРОВЦИТЕ СИ РАЗВЯВАТ БАЙРАКА, А НАРОДЪТ СТРАДА ЗАРАДИ ТЯХ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НО ПОНЕ Е ЧУДЕСНО, ЧЕ ТОЗИ ИЗВЕРГ ГРАНЧАРОВ НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА МЪТИ МОЗЪЦИТЕ НЕ САМО НА НАШИТЕ УЧЕНИЦИ, НО И НА НИКАКВИ ДРУГИ УЧЕНИЦИ!!!!!!!!!!!!!!!! ЗА ВЕЧНИ ВРЕМЕНА ТОЙ Е СЪВСЕМ СПРАВЕДЛИВО ИЗГОНЕН ОТ ВСИЧКИ УЧИЛИЩА НА БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!! ЛУДИ ХОРА КАТО НЕГО, АНАРХИСТИ И ПРИ ТОВА ПЪЛНИ НЕКАДЪРНИЦИ НЯМАТ МЯСТО КАТО УЧИТЕЛИ В БЪЛГАРСКИТЕ УЧИЛИЩА!!!!!!!!!!!!!!!! НЕКА ГРАНЧАРОВ ДА МИРЯСА И ДА ОТИДЕ ДА РАЗМЯТА КРЪЧОЛИ В ОБЩЕСТВЕНИТЕ НУЖНИЦИ НА ПЛОВДИВ, КЪДЕТО МУ Е МЯСТОТО, НО МАЙ И ЗА МИЯЧ В НУЖНИЦИТЕ ТОЙ НЯМА НУЖНИТЕ КАЧЕСТВА И ЗАТОВА НЕ ГО ВЗЕМАТ И ТАМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТОГАВА НЕКА ДА ИДЕ ДА СЪБИРА БОКЛУЦИ ОТ КОФИТЕ КАТО НЕГОВАТА ПРИЯТЕЛКА БАБА МУ МАРИЙКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)))))))))))))))))))))))))))))) ДА СЕ ОСМЪРДИ КАТО НЕЯ ЗАСЛУЖАВА ТОЙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!