Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 21 май 2018 г.

Това ли е "най-правдивата книга за властта"?




Закон 1
НИКОГА НЕ ЗАКРИВАЙ ВЛАСТИМАЩИЯ

Винаги се старайте тези, които заемат главните позиции, да се чувстват комфортно там, горе. В стремежа си да им угодите или да направите впечатление, демонстрирайки своите таланти, не отивайте прекалено далече, иначе рискувате да постигнете обратното: да вселите в тях страх и неувереност. Накарайте вашите началници да изглеждат по-блестящи, отколкото са, и вие ще стигнете върховете на властта.

Закон 2
НЕ СЕ ДОВЕРЯВАЙ БЕЗГРАНИЧНО НА ПРИЯТЕЛИТЕ СИ, НАУЧИ СЕ ДА ИЗПОЛЗВАШ ВРАГОВЕТЕ СИ

Бъдете нащрек с приятелите си - те по-скоро ще ви предадат, тъй като лесно се поддават на завистта. При това те бързо се разглезват и стават тирани. Извикайте обаче на служба бившия си враг и той ще бъде по-лоялен от приятеля, защото има какво да доказва. В действителност би следвало повече да се опасявате от приятелите, отколкото от враговете си. Ако нямате врагове, намерете начин да придобиете.

Закон 3
СКРИВАЙ СВОИТЕ НАМЕРЕНИЯ

Дръжте хората "на тъмно", в състояние на неустойчиво равновесие, никога не разкривайте цялата истина за своите действия. Пребивавайки в неведение относно това, което вие искате да предприемете, те няма да могат да си осигурят защита. Отведете ги по-надалеч, по лъжлива следа, пуснете им дим и докато те осъзнаят вашите намерения, вече ще бъде твърде късно.

Закон 4
ВИНАГИ ГОВОРИ ПО-МАЛКО, ОТКОЛКОТО ТИ СЕ СТРУВА, ЧЕ Е НЕОБХОДИМО

В желанието си да направите впечатление със своите речи, помнете, че колкото повече неща изприказвате, толкова по-обикновени ще изглеждате, без реална сила. Дори произнасяйки баналности, ще изглеждате оригинални, ако речите ви са неясни, незавършени и загадъчни като сфинкс. Влиятелните хора правят впечатление и внушават страх с това, което недоизказват. Колкото повече приказвате, толкова по-голяма е вероятността да кажете някоя глупост. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: