Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 6 май 2018 г.

Как следва да наричаме мразещите “Гейропа”, “либерастите” и “толерастите”?




ето един цитат от “Строителите на съвременна България” на Симеон Радев (повечето от тях едва ли са чували за тази книга, но нейсе). Става дума за дебатите в Учредителното събрание в Търново ( 10 февруари -16 април 1879) при създаването на Търновската конституция. Още тогава се оформят либералната и консервативната партия. Либералите налагат всъщност еднокамерния парламент (без сенат), каквото е и днес Народното събрание, както и отпадането на цензурата. Царска Русия, разбира се, не харесва тази твърде либерална Конституция на новото Княжество.

“Не може да се опише, разказва сега дядо Цанков, обаянието, което тогава упражняваше самата дума “свобода”. Либералните идеи се раждаха сами у нас, без да сме ги разисквали. Една обща мисъл ни въодушевяваше: да подложим свободата върху здрави основи и да я направим непристъпна за нейните врагове... При това настроение на събранието задачата на консерваторите, партизани на двукамерната система, бе много мъчна.”

Така че “либерастията” не е нещо ново в България. Разбира се, в създаването на Конституцията участват и либералите и консерваторите. Така е навсякъде, където има либерална демокрация, т.е. европейска демокрация, при която съществува плурализъм и равноправие, раздление на властите, власт на закона.

Ще наречете ли строителите на съвременна България “либерасти”, понеже са се въодушевявали от либерални европейски идеи? (Твърде либерални дори - повечето демокрации имат двукамерен парламент.)

Добре щеше да е, ако читателите на пеевската преса, мразещи “Гейропа”, “либерастите” и “толерастите”, бяха чели и малко българска история.

Vladimir Levchev

Кратък мой коментар: Те наричат обичащите свободата "либерасти" и обичащите Европа "гейропейци", ний тях пък следва да ги наричаме "путинци" и "комундета", аз лично ги наричам непоправимо мозъчно увредени "комуноиди"... :-) А може би терминът "дебили" най-много им подхожда, кажете де?!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

2 коментара:

Анонимен каза...

Ква е приликата между ...расти и ...ноиди - че са тъпунгери! Нещо като "феновете" на "Л...и" и "Ц...а", че и по-зле, щото те се млатят освен вербално и физически, а на ...растите не им стиска...
Георги Панев

Анонимен каза...

Ще ви кажа как трябва да се наричат - плагиати :) Понеже нямат една своя мисъл. Думата "либераст" /libtard/ е открадната от симпатизантите на Републиканската партия в САЩ, които така презрително наричат либералните гласоподователи на лявата Демократическа партия. Путиняците, понеже се пишат консерватори, как пък да, са си го превели това нещо и го крадат.