Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 18 май 2018 г.

Самоотвержената боркиня срещу нестандартно мислещите учители, директорката на ПГЕЕ беше номинирана за престижна награда от доайена на училището Жак Асса


Позволявам си да публикувам следния документ, който днес ще бъде изпратен до адресатите си:

До г-жа Иванка Киркова, Началник на РУО-Пловдив
ЗА СВЕДЕНИЕ: До г-н Красимир Вълчев, Министър на образованието и науката
ДО ВСИЧКИ МЕДИИ

ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА НАГРАЖДАВАНЕ НА ДИРЕКТОРКАТА НА ПЛОВДИВСКАТА ПГЕЕ

от група граждани, небезразлични към катастрофалното състояние на българското образование и училище

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО КИРКОВА,

Ползваме се от предоставената ни толкова демократична по същество възможност да правим предложения за награждаване на изтъкнати и заслужили дейци на образованието (имаме предвид ето това: РЕГЛАМЕНТ НА УЧРЕДЕНАТА НАГРАДА НА РУО-ПЛОВДИВ) и по тази причина си позволяваме да Ви препратим предложението, направено от доайена на пловдивската ПГЕЕ инженер Жак Асса и неговата съпруга, също дългогодишна учителка в ПГЕЕ инженер Иванка Топалова-Асса, като декларираме, че изцяло подкрепяме тяхната неоспорима, тяхната така убедителна аргументация.

Цитираме по-долу тяхното предложение, което беше публикувано като коментар във Фейсбук и в блога на учителя по философия и гражданско образование Ангел Грънчаров (виж: Една чудесна и при това съвсем народополезна инициатива), който в момента е безработен тъй като за втори път беше уволнен от номинираната за Вашата толкова престижна награда. Както е известно, съдът за втори път отмени заповедта за уволнението му, възстанови го на работа, ала кандидатката за Вашата награда, водена от завидно чувство за така достоен (особено за един ръководител на образователно-възпитателно и личностно формиращо учреждение, да не говорим пък за един учител и възпитател на младежта!) хуманизъм, е твърдо решена отново да обжалва във Върховния Касационен съд това решение, с оглед нейната жертва, именно философът Грънчаров, още поне 7-8 месеца, докато излезе окончателното решение на ВКС, да стои в най-унизителни за едно човешко същество условия без работа, без каквито и да било средства за съществуване. Защото, като капак на всичко останало, солидарният с тъй самоотвержените борби на директорката на ПГЕЕ против "народния враг" Грънчаров Директорски синдикат в така културния град Пловдив уреди двукратното уволнение и на неговата съпруга Дарина Грънчарова, която също е учителка, при това с две магистратури, по начална педагогика и английски език; тя също беше уволнена от постоянно учителско място, тя също е безработна!


Вижда се, че заслугите на световноизвестната вече (заради похвалното си усърдие на властническото поприще) боркиня срещу нестандарнто мислещите учители г-жа Стоянка Анастасова са така големи, че тя, не се съмняваме в това, ще получи наградата на РУО-Пловдив за категория "Директори"; молим също по възможност да й дадете и колкото се може по-голям приз в парично изражение, с оглед да й бъдат възмездени нейните наистина героични усилия (и с оглед евентуално с тия пари да може да плати обезщетенията - след окончателното загубване на съдебната битка!); ето сега и самата номинация на инициаторите:

След титаничния труд да да отхвърли всичко постигнато преди нейното управление и училището да започне ОТНАЧАЛО и да достигне до сегашното равнище, несравнимо с миналото (на инженерите Ичевски, Кирова, Рашков, Паунов) настоящата директорка на ПГЕЕ наистина заслужава голяма награда!!! Също е нужно да се отчете и титаничния й труд за отстраняване от работа на учители (Калин Христов, Ангел Грънчаров и др.), което й костваше много нервно напрежение в съдебната система. Благодарение на това ръководство от езиковото обучение остана само великия английски език: за какво са на обучаващите се такива езици като немски, руски, френски - само загуба а време?! Също не е нужна на учениците такава "опасна" пристройка (плод на усилията на предишните директори), в която имаше работилници, компютърни зали, лаборатория ТРУДОВА МЕДИЦИНА и т.н., и т.н., които само "застрашаваха живота" на учениците! (Вече години кабинетите в пристройката са неизползваеми поради неизвестно кога ще приключи "ремонт"!)

Иванка Топалова и Жак Асса

ПРИЛОЖЕНИЕ: А ето и последното документално доказателство за несъмнената хуманност на бъдещата лауреатка на Вашата тъй престижна награда:


18 май 2018 г., Пловдив

ПРИСЪЕДИНЯВАТ СЕ:

1. Християн Велев
2. Никола Ташев
3. Мария Терзиева
4. Лазар Николов
5. Боян Арнаудов
6. Дино Николов
7. Огнян Цеков
8. Илонка Крачунова
9. Любен Воденичаров
10. Константин Николов
11. Мария Василева
12. Георги Аврамов
13. Ангел Грънчаров
...

(Забележка: Молим желаещите да се присъединят към предложението граждани да го сторят днес, до към 15.00 часа, с оглед да можем да изпратим документа в РУО-Пловдив; днес е последният срок за изпращане на номинациите!)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

11 коментара:

Анонимен каза...

АЗ СЪЩО СЕ ПРИСЪЕДИНЯВАМ КЪМ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ЗА НАГРАЖДАВАНЕ НА ЛЮБИМАТА НИ ДИРЕКТОРКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЦЕЛИЯТ НАШ СПЛОТЕН КОЛЕКТИВ ЗАСТАВА ЗАД НЕЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗАТОВА И НИЕ ПОДКРЕПЯМЕ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НО ЩЕ ГО АРГУМЕНТИРАМЕ ОТДЕЛНО И ПО ДРУГ НАЧИН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НИЕ ВЕЧЕ СИ НАПИСАХМЕ СВОЕ ПРЕДЛОЖЕНИЕ И ГО ИЗПРАТИХМЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗАЩОТО ГОСПОЖА АНАСТАСОВА ЗАСЛУЖАВА ДА БЪДЕ НАГРАДЕНА И ТО С НАЙ-ВИСОКА НАГРАДА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НЕ СЕ СЪМНЯВАМЕ, ЧЕ ЩЕ Я ПОЛУЧИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗАЩОТО ТЯ УСПЯ ДА СПАСИ УЧИЛИЩЕТО НИ ОТ ТОЯ НЕКАДЪРНИК ГРАНЧАРОВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТОВА САМО ДА БЕШЕ НАПРАВИЛА ЗАСЛУЖАВА НЕ САМО НАГРАДА, НО И ПАМЕТНИК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ОТДЪХНАХМЕ СИ ОТ ТОЯ НАВЛЕК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТАКА ЧЕ НЕ СТЕ ИЗОБЩО ОРИГИНАЛНИ С ТОВА ПРЕДЛОЖЕНИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! АССА Е ИЗКУКУКУРИГАЛ ИЗЦЯЛО ЩОМ НЕ САМО ПОДКРЕПЯ ГРАНЧАРОВ НО ДОРИ И СЕ Е СНИМАЛ С НЕГО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! И ДВАМАТА СА ОТКАЧЕНИ КОЛКОТО ИСКАШ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! А НЯКОГА БЯХ ПРИЯТЕЛКА С АССА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НО СТАРОСТТА НЕ ПРОЩАВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТОЙ СТРАДА ОТ ДЕМЕНЦИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Но нали ВИЕ заведохте делото?!

K.Nikolov каза...

Господин А. Грънчаров познавам доста отдавна.
Чел съм много от него.
Той е един достоен човек,
за съжаление съвременник на мафиотски времена.
СВЕСТНИТЕ У НАС СЧИТАТ ЗА ЛУДИ.
Казано е едно време - май нищо не се е променило до днес...
Кои са лудите,ненаситните, лакомите,
безскрупулните, грабителите - скоро
всичко ще излезе на яве ..
Живеят в безсънни нощи !

Анонимен каза...

А Анонимен 1 от какво страда ? Стига де , писна ми от твоите драсканици !

Анонимен каза...

ОТНОСНО КОМЕНТАР НА ЕДИН/ЕДНА АНОНИМНА:

Стар като света е методът, когато липсват аргументи, за да се противопоставиш на нечие мнение да преминеш в стила на Чудомировата „КАК СИЙКА“ и да се скриеш зад АНОНИМНОСТТА. Безсилието не зависи от възрастта, а от умствената недостатъчност на тези, които нямат ограничения в злобата си.

Когато някой успява успее да бъде над умствената ограниченост, най-лесно е да бъде принизен, защото ако не можеш да изпревариш умственото надбягване, най лесно е да спънеш противника си. Това е стилът на слабите, завистливи и злобни хора. Видяхме го преди 10 години с Ивет Лалова, сега от няколко години го виждаме с Ангел Грънчеров. Ивет Лалова не успяха да я убият! И сега отново е сред първите. Пожелаваме същото и на Грънчаров!

Иванка и Жак Асса (когото анонимната е считала, че са били приятели. Очевидно Жак Асса не е бил толкова далновиден, НО ВЕЧЕ ПРОГЛЕЖДА!)

Иванка Топалова

Анонимен каза...

Така .Директорките са грозни . Анонимен 1 е Лили Попова . Камелия Стоянова за нищо не става , даже и да си мисли , че е по-велика от Бог , но е жалка даже и с нейните уж-приятелки . Това е .Абе.... без коментар .

Анонимен каза...

Здравейте, г-н Грънчаров!

Кореспонденцията е заведена с № 94-1849/18.05.2018 г.

Приемна на МОН

Анонимен каза...

Експеримент си правите, господине. Малък Тест. Познаваме ви и знаем, че обичате експериментите. Учил сте ме.

Анастасова вече се провали обаче на всички тестове.

Оказва се, че сте напълно прав, тя страда от пълно самозабравяне и нечувана арогантност.

Но ще царува докато се пенсионира понеже няма граждани, а наоколо е пълно с роби. За жалост така е.

Не зная какво да правите. Свободен човек като вас да живее сред роби е пълна трагедия.

Анонимен каза...

Капка морал няма. Не и пука, че друго човешко същество, пък макар и мразено от нея, ще страда още 7-8 месеца. Тя това не може да го асимилира. Ето заради това трябва да си иде. Замислям се дали пак не трябва да излезете на протест, господине, но този път трябва да направите гладна стачка с искане тя да се махне от поста.

Анонимен каза...

Кога г-н Жак Асад ще си намери зъболекар?

Анонимен каза...

Госпожо Атассстасссосостасссова а вие кога ще си намерите поне капка човечност?