Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 30 август 2017 г.

Мой разговор по телефона с длъжностни лица от образованието



Става дума за начина, по който е протекло назначаването на учител по философия в гимназия "Пейо Яворов" в Пловдив. Разговарям (освен с две технически секретарки) и с директорката на СУ "Яворов" Сашка Койнова Кръстева и с инспекторката по философия АНТОАНЕТА КРЪСТАНОВА. Не успях да разговарям с началника на РОУ-Пловдив Иванка Киркова - поради "отсъствието" й.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

7 коментара:

Анонимен каза...

Конституцията на Р България:
Чл. 32. (2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.
В какви случаи е допустимо/необходимо да не се спазва Конституцията?
/Оставяме настрана в новата ни история кои пренебрегваха Конституцията и защо/
Майк Берофф

Анонимен каза...

Гранчаров е за затвора ето той нарушава Конституцията!!!!! Сега поне може да бъде осъден и натикан в затвора!!!!!!!!! Даже и това, че е луд този път няма да го спаси!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Конституцията ? Това се отнася за частни, а не служебни лица!

Ursus Major каза...

Г-н Грънчаров,
Вие не сте учител по философия, вие сте тъпунгер. Можете да кандидатствате за обявени свободни позиции за тъпунгери, за учителски места - не, какво още не ви е ясно?

Анонимен каза...

Другарко Рамон Меркадер-Анастасосова, контролирайте се малко де! :))) От тия силни чувства ще ви... окапят и зъбите! :)))))

Анонимен каза...

Ако за това (че си записал гласовете на тия две другарки) влезеш в затвора, някои личности като премиера ще се наложи да пишат обяснение до Брюксел, защо се е стигнало дотам.

Angel Angelov

Unknown каза...

Значи, директорката на Яворов се държи все едно не знае има ли назначен учител по философия. Казва " Сигурно вече има назначен преподавател". Ни лук яла, ни лук мирисала... Докато аз бях учител, директорът на училището, в което работех казваше, че избора на комисия за назначаване на нови учители се прави от Педагогически съвет, но Директора и заместника му задължително трябва да са в тази комисия и педагогическия съвет гласува само за членовете. Така че няма какво да се оправдава и да прехвърля избора на комисията. Тя скри, че е запозната и че е участвала при избора. Би могла да даде някаква обосновка за решението си/решението на комисията. Явно няма солидни доводи и аргументи за избора на точно този човек, ако имаше, щеше да се обоснове. Тя каза, че не била обявила никъде, че класът квалификация ще се взема предвид като предимство. Следователно тези центрове за квалификация и усъвършенстване на учителите не трябва да съществуват ли?! Не може учителят да се е явил на етапи от изпити, за да достигне до висока квалификация, да получава от този момент нататък стотина лева по-висока заплата за това, че е по-квалифициран от колегите си, а някой директор да реши, че квалификацията не е доказателство за това, че учителят с първи клас е по-способен от този с втори клас квалификация, а този с втори клас е по- кадърен от този, който няма клас квалификация. Това е сериозна работа, за клас квалификация се дава надбавка към основната заплата на учителя. Ако тези квалификации се раздават така, джаста-праста, трябва да се премахнат тези институции, които дават клас квалификация без основание, съответно и допълнителните възнаграждения за квалификации на сегашните учители. Но не може да им се плаща като държавни служители от бюджета, а някой директор да реши, че квалификацията нищо не означава и учителят, който я има не е по-конкурентноспособен. Ето, произвола и в гимназия Яворов е налице, както в Икономическата гимназия.
Инспекторката Кръстанова първо се държи сякаш това не е нейна работа, а по-късно, оборена от Грънчаров, който в пряк текст й каза, че в момента той върши нейната работа, споменава, че би могла да се самосезира, да инспектира и даде предписания. Имате ли правото и задължението да се намесвате в начина на провеждане на конкурсите за назначения, или нямате право? Отговора може да бъде или да, или не, а вие първо казвате не, а после да. Защо не си вършите работата, Госпожо Експерт Инспектор? Или не знаехте, че директорите вършат своеволия, направо колят и бесят? Моля ви се, това всички български граждани го знаят, Вие сте там да защитавате интересите на директорите или на българските ученици?
Ето затова трябва да ги записваме ние, гражданите и да ги анализираме след това трябва и да ги уволняваме.