Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 30 октомври 2017 г.

Идея и инициатива за едно твърде полезно гражданско действие



Тази сутрин изпратих до неколцина приятели и колеги (бивши и настоящи учители в пловдивската ПГЕЕ, някога славния "ТЕТ-ЛЕНИН") следното типово писмо, просто искам да изследвам реакцията им (е, ако събера желаещи да ме подкрепят, с удоволствие, разбира се, от моя страна ще осъществим предложеното полезно гражданско действие!):

Здравей, драги г-н (г-жо) ...!

Искаш ли да си направим една разходка до тета и да опитаме да получим аудиенция при нейно директорско величество? :-) Може пък да стане един чудесен експеримент? Ще се представим като граждани, силно милеещи за ситуацията в това някога славно училище. Длъжна е да ни приеме. Щото сме граждани, иначе казано сме данъкоплатци, тоест сме нейни работодатели.

Аз лично искам само да я попитам нещичко във връзка с две мои граждански инициативи, които в прилежен писмен вид й представих преди известно време, а тя мълчи ли мълчи! Толкова. Ще бъде твърде интересна и реакцията най-вече на учениците, пък и на учителите - като видят депутацията ни.

Аз искам да съставя една гражданска депутацийка за аудиенция при нейно директорско величество, която днес да се яви във владенията й - с оглед да спомогнем за пораждането на демократични отношения в тази толкова анахронична крепост на директорския авторитаризъм, на директорските своеволия, на директорския произвол. Ще поканя и Началничката на Управлението по образованието в Пловдив да дойде с нас, гражданите, щото и към нея имам известни претенции.

Та ще ме подкрепиш ли в тези тъй благородни и безкористни мои опити да спомагам за прогреса на нашето свидно училище?

Желая ти иначе хубав ден! Бъди жив и здрав!

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

8 коментара:

Анонимен каза...

Стига си спамил интернет пространството бе!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Нахалник неден!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Омръзна на всички!!!!!!!!!!!!!!!!! Никой вече не те приема насериозно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Боклук, никаквец гаден, спри се да мърсиш!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Некадърник прост, не се ли измори?????????????????? Но то луд умора изобщо знае ли??????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)))))))))))))))))))))))))))))))) Сега пък ще прави "полезно гражданско действие", смотанякът му със смотаняк!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Никой няма да откликне на това твое лудешко писмо, ще видиш, че съм права!!!!!!!!!!!!!!!!! Никой!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Щото никой не е луд да се свързва с луд човек като теб!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ще ти се наложи да дойдеш сам в училището ни, но ние няма да те пуснем!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Щото си луд за връзване!!!!!!!!!!!!!!!! Не ни губи само времето!!!!!!!!!!!!!!!! Не губи времето на нашата любима директорка!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Нашият сплотен колектив до един стоим зад нея!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! А зад тебе не стои никой!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Абсолютно никой!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ходи да си стоиш при баба ти Марийка!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Там ти е мястото!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Заминавайте и двамата в лудницата!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

И коя сте вие във вашия така единен учителски колектив.Гъзолизниците на вашата мила,скромна и добродушна директорка!Мръсни комуняги,лесно е да се криете зад анонимни коментари!

Анонимен каза...

Здравей Ангеле! С удоволствие ще те подкрепя, но нямам никакво време през деня. Работя в с. Златитрап до 17.00. Потърси някой по-свободен колега да дойде с теб.

Калин Христов

Ангел Грънчаров каза...

Да, разбирам, мерси!

Ще потърся, аз писах на сума ти хора, надявам се, че все някой ще дръзне да дойде да ми прави компания! :-)

Анонимен каза...

Глупаво писмо, което за пореден път демонстрира що за съсел е другаря Грънчарич.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, а бихте ли се мотивирала за да обясните защо смятате туй писмо за толкова глупаво? :-) Кое именно му е глупавото на писмото, мила другарко? :-)

Анонимен каза...

Здравей, Ангеле! Едва тази вечер успях да прочета посланието ти и общо взето нямам нищо против да й направим един такъв опит. Защо не ми пусна една стрела по тел - аз бях три дни в Пловдив и можеше да се видим. Сега ще бъда в сряда вечерта и ще остана до събота наобяд ! През това време може да планираме нещо! С поздрави Ваня

Иванка Топалова

Ангел Грънчаров каза...

Здравей! Много се радвам, че си видяла съобщението ми и най-вече че нямаш нищо против да опитаме като граждани да разговаряме с нейно величество директорката на ПГЕЕ :-) Ще ти се обадя в сряда за да се уговорим кога да осъществим замисъла си.