Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 7 ноември 2017 г.

Вие сте виновни за всичко, вие носите главната отговорност за всичко, що става в свидното ни отечество, в държавата ни!


В четвъртък, 10 август на тази, на 2017 г. написах Мое пределно откровено отворено писмо до владиката Николай, с което го призовах, воден от чисто християнско чувство, да направи нещичко, с което да спомогне за решаването на моя казус около репресивното ми опраскване-уволнение от пловдивската ПГЕЕ; зер владиката е духовен водач, водач на християните в Пловдив и неговата църковна област (значително по-голяма от административната такава), призовах го да си изпълни християнския дълг, дълга си като човек и като християнин. Няма да скрия, че с това мое писмо дръзнах да тествам доколко пловдивският владика изобщо е християнин, доколко е способен на християнско отношение: християнинът помага на слабите, на падналите, на онеправданите, тъпканите, на обижданите, християнинът също така е истински духовен човек, на когото са твърде драги такива "вятърничави неща" като истина, правда, справедливост, добро и т.н.

Поставих с писмото си наший владика (когото дадени сили готвят за патриарх - и той като едното нищо ще стане един ден патриарх, помнете ми думата, ний не се съмняваме с мощта на тия задкулисно действащи сили!) в чудесна ситуация на избор: или ще се "принизи" да помогне на един онеправдан човек (една дума на владиката е достатъчна да се вразумят самозабравилите се властници от образованието, позволили си да ме тероризират по недопустим начин!), или ще си замълчи, с което ще покаже, че застава на страната на въпросните силни, ала самозабравили се властници, инак казано, ще покаже, че няма нищо общо с подобаващото за християнина поведение. Заложих, така да се рече, теста си и с нетърпение зачаках да видя какво ще стане; е, донякъде, доколкото познавах изследвания "обект", аз бях сигурен, аз знаех как ще постъпи, но все пак му дадох шанс да ме опровергае в очакванията, в предвижданията ми.

Чаках търпеливо три месеца - нищо че за реакция от негова страна са предостатъчни само три дена (да не кажа и три часа!). Както и очаквах, "Негово Високопреосвещенство" не направи нищо, промълча, направи се на ударен - с което застана на страната на насилниците, на самозабравилите се властници. С което показа и доказа, че независимо от това, че се преструва, че уж е духовен водач на християните в Пловдив и Пловдивско (с претенция да стане един ден водач за християните от цялата страна!), въпросното лице няма нищо общо и с морала, и с манталитета на истинския християнин. Другояче казано, моят експеримент, за жалост, показа, че пловдивский владика Николай чисто и просто ни лъже, че е християнин, на дело обаче той е нещо съвършено друго, коренно различно, противоположно даже на християнина - и на Божието, на Христовото; вкратце казано, владиката Николай показа, че е християнин-менте, лъже-християнин - понеже християнското съзнание и поведение му е изцяло чуждо. Владиката Николай с поведението си, т.е. на дело показа, че е антихристиянин - и го направи пределно арогантно, по изцяло антихристиянски начин: "Какъв е тоя там, дето се жалва на мен, каква е тази нищожна гнида, как се осмелява тя да ми нарушава блаженото спокойствие на пребиваващ в самодоволство църковен деспот и княз?!". Вкратце, накрая казано, той потвърди допускането ми, че не е никакъв митрополит, а с право е наречен МУТРОполит. Това исках да ви кажа за него. Тази истина сте длъжни да знаете и да не забравяте. Нека всичко да си е на мястото: аман от лъжи, от ментета и от измами в нашето тъй приказно, но не по-малко свидно ни отечество МУТРОЛАНДИЯ!

Утре е ✝ Събор на св. архангел Михаил, т.е. Архангеловден, това е моят имен ден. По тази именно причина, кой знае защо, се сетих за теста, който си позволих да направя относно християнското у наший пловдивско-московский владика. Точно утре, от 9.30 часа, в Административен съд в Пловдив (намира се на улица Иван Вазов № 20, това е сградата на бившето съветско и руско консулство) от Административно отделение XIV състав ще се гледа административно дяло № 2434/2017 г., заведено от моя милост срещу Комисията за защита от дискриминация, която със свой акт изцяло оправда и оневини 6-ма (да, словом: шестима!) директори на пловдивски гимназии, позволили си по най-арогантен начин да игнорират моята кандидатура за учител по философия в поверените им държавни (обществени) училища - с което въпросните властници на дело подкрепиха репресията срещу мен, започната по нареждане отгоре от толкова чрезвичайно смелата по тази причина директорка на пловдивската ПГЕЕ.

Вкратце казано, спрямо мен беше осъществена една брутална и чисто политическа репресия, независимо от това, че живеем в уж демократична, правова (представяте ли си?!) и европейска (тъй да се рече) България, която не това основание мнозина наричаме вече не иначе, а просто МУТРОЛАНДИЯ. Та който иска да ме подкрепи в моята толкова самотна и неравна битка с представители на самозабравилата се, на разпищолилата се образователна бюрокрация в Пловдив може да дойде утре в залата на съда; е, не вярвам, че ще се намерят граждани с толкова будно демократично (да не говорим пък за християнско!) съзнание, които, на това основание, са способни да си развалят рахатя и на дело, практически, да дойдат в съдебната зала за да ме подкрепят. (Между другото, християнско и демократично съвпадат по смисъл: ако наистина си християнин няма как да не си демократ - щото християнството е тъкмо религия на свободата; ако пък си християнин няма как, подобно на наший московский владика Николай, да си путинец - щото путинизмът-кагебизмът е най-злия враг и на свободата, и на демокрацията, и на християнството в крайна сметка! Това - казано между другото, но ми се видя важно и затова толкова "се отклоних" да го напиша.)


Знайте, многоуважаеми тъй пасивни граждани, с извинение: вашето безразличие, вашата индиферентност, вашият непукизъм е главният фактор, който спомага и дори насърчава разпищолването на самозабравилите се властници у нас. Защо ли, как така?! - ще кажете, правейки се на ударени, "изненадани" и дори възмутени от туй толкова "несправедливо" обвинение от моя страна. Ще ви отвърна ето как: ако вие бяхте граждани на място, нашите управници на каквито и да било нива просто нямаше да посмеят да се разпищолват и самозабравят! Но понеже вие не си изпълнявате задълженията като граждани, по тази причина и управниците ни, благодарение на вашето насърчение, са се разпищолили и самозабравили толкова! По тази именно причина и те се държат така нагло: панимаете теперь в чьом суть дела?! (Да проговоря накрая на тъй близкия до заспалата ви душевност руски език, белким ме разберете!) Толкова: вие сте виновни за всичко, вие носите главната отговорност за всичко, що става в свидното ни отечество, в държавата ни! Вие и никой друг! Недейте да се опитвате да тарикатствате и да бягате от отговорност: вие за всичко отговаряте, що се случва във вашия (нашия) дом - държавата ни. Щото властниците правят това, което им позволяваме да правят ний, гражданите. Разбрахте ли сега, драги ми малоумни търпеливци, кой е виновен за всичко случващо се в нашето тъй свидно отечество МУТРОЛАНДИЯ?

Спирам дотук. Мъча се сам и самотен (и с последни сили вече!) да изнасям някои полезни уроци на тия самозабравили се ЗАРАДИ вашето безразличие, заради вашата безчувственост арогантни властници. А те ме гледат в съдебната зала как съм сам и съвсем самотен и ми се подиграват! Вас в залата ви няма да ме подкрепите, по тази причина те са така щастливи! тяхното господство е осигурено занапред по причина на това, че вас там ви няма - и едва ли някога ще се появите! Трима граждани да дойдат утре да ме подкрепят и самозабравилите се властници ще прехапят нагло ухилените си устни - и ще почнат да се замислят поне малко. Но вас там ви няма - и те ще си останат спокойни. Заради вас е така, както е в тъй свидното ни приказно, т.е. прогизнало от всякакви абсурди отечество МУТРОЛАНДИЯ. Разбирате ли сега каква е същината на цялата работа в нашето тъй свидно, но непрокопсало - тъкмо заради вашето безразличие към всичко! - многострадално отечество?!

Желая ви хубав ден! Бъдете здрави! Продължавайте да си бъдете все същите: промяна към добро в отечеството ни тъкмо заради вас няма да има! Да, тъкмо заради вас няма да има! Изрично подчертавам това! Стойте си все същите и молете, драги ми малоумници, ... врачките да развалят магиите, заради които свидното ни отечество не прокопсва, а затъва ли затъва все по-надолу и в бедността, и в недостойнството най-вече!

Замислете се поне за това: в каква държава ще оставите да живеят вашите собствени деца и внуци! За това поне не мислите понякогаш?! Егати чукундурите сте - щом даже и за това не мислите никога! Оставете ме мен: за своите собствени деца и внуци помислете - в каква държава ще ги оставите да живеят! Майната ви най-сетне - щом даже и за това не успявате да помислите!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

3 коментара:

Анонимен каза...

Лудостта на Гранчаров вече е неудържима!!!!!!!!!!!!!!!!! Къде са психиатрите, защо се мотаят още та не го вържат????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

За мен Родината ми е "Чалгаристан"!

Spirdon Spirdonov

Анонимен каза...




До първият коментар:

Психиатрите са заети да търсят Вас!

Дано най-накрая Ви намерят.