Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 7 февруари 2018 г.

Кратка обмяна на реплики между нестрахлив гражданин и българска феодална образователна... "херцогиня", пардон, мутреса!



Явор Ганчев: Аз казах, че родителите имат право да определят вида образование, което децата им получават, според убежденията си, Ваня Кастрева ми каза, че в момента родителите имат пълна свобода да изберат как децата им да научат това, което МОН иска.

Толкова за диалога с институциите, изграждането на общности и доверието.

Светлана Нанчева: Това, което ти е казала, не е вярно. :-)

Явор Ганчев: Искаш да кажеш, че дори това не е вярно. Щото и да беше вярно, няма значение.

Светлана Нанчева: Да де :-)

Явор Ганчев: Тя каза и още нещо невярно, че тая свобода, дето я давал нашия закон, била толкова голяма, че нямало много други страни по света с толкова голяма.

Мария Николова: Ха-хаааа! Погледнах календара, но до април има още два месеца.

Dessi L. Boshnakova: Един цитат от български стар филм казва:

- Колко пъти съм ти казвал, като говориш с мен да мълчиш!

На това ми прилича и ти завиждам за нервите изобщо да говориш с дамата.

Явор Ганчев: До разговор не се стигна. Това беше неин отговор на мое изказване.

Dessi L. Boshnakova: Явор Ганчев, то трудно се говори с нея. Аз не мога да си го причиня

Явор Ганчев: Аз и не се натисках. Имах изказване, водещите на панела я помолиха да отговори - понеже аз по време на изказването си се обърнах към нея, за да ѝ кажа, че властта, с която разполага в образованието, се разпростира само до собствените ѝ деца :)

Zdravko Minchev: Какво очакваш, Яворе, да ти каже шеф на РУО? Тя е там да защитава държавния интерес, който у нас не съвпада с гражданския. Тя няма как да бъде шеф на РУО в тази държава ако не е кон с капаци.

Ангел Грънчаров: Хубав "диалог", Яворе, си провел с... Нейно сиятелство Кастрева! :-) Реших да го увековеча все пак за историята: Кратка обмяна на реплики между нестрахлив гражданин и българска феодална образователна... "херцогиня", пардон, мутреса! :-)

ЗАБЕЛЕЖКА: Думата "херцогиня" в заглавието е очевидно неподходяща; истински подходящата дума е думата "мутреса". Мигновено поправям неволната грешка.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" (т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински) Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

Няма коментари: